Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Informatieavond Alcohol, Drugs en Pubers 13 oktober 19.30 in Schuttershof

KlarinetNsemble 26, 27 en 28 januari 2018 “De Impresario”

Het KlarinetNsemble uit Hilvarenbeek pakt eens in de een of twee jaar uit met een speciale productie. Deze keer wordt er op 26, 27 en 28 januari 2018 een opera van Mozart uitgevoerd, die wij “de Impresario” hebben genoemd. Dit is bijzonder, omdat nog niet eerder in Hilvarenbeek een opera werd uitgevoerd. Het is een muzikaal spektakel, geschikt voor jong en oud.

De opera wordt op 21 januari vooraf gegaan door een lezing over Mozart en zijn muziek. Deze wordt verzorgd door Jac van Steen uit Esbeek, een internationaal vermaarde dirigent (o.a. het Residentie Orkest, BBC Symphony Orchestra, Staatskapelle Weimar, London Sinfonietta) en een groot kenner van opera’s en ballet. Er wordt ook werk van Mozart gespeeld (piano, zang, viool) en door Jac toegelicht.

De opera.

De Impresario is gebaseerd op Der Schauspieldirektor, een Singspiel van Wolfgang Amadeus Mozart. De première vond plaats op 7 februari 1786 in Schloss Schönbrunn in Wenen. Mozart schreef deze opera in opdracht van Keizer Jozef II.
Het verhaal: De impresario is bezig met de rolbezetting voor een nieuwe productie. Er zijn diverse gegadigden die auditie komen doen. Tijdens de audities ontstaat afgunst en gekissebis tussen de kandidaten, waarvan de één een nog groter ego heeft dan de ander. De impresario houdt het hoofd te nauwer nood boven water.
Voor De Impresario is gebruik gemaakt van muziek uit Der Schauspieldirektor, maar ook van vele andere Mozartcomposities. Daarmee ontstaat binnen de opera een prachtige doorkijk in het uitgebreide oeuvre van deze grote componist. Zang en dans, maar ook solo- en orkestwerken, ze komen allemaal voorbij. Uiteindelijk is het vooral een prachtig muzikaal spektakel geworden, met gespeelde scenes waarin u kennis maakt met het kleurrijke leven van Mozart en zijn omgeving.

Een Hilvarenbeekse voorstelling.

Medewerking wordt verleend door: Lizet van Beek, Huub de Bruijn, Margret Engel, André Kerver, Jan Willem Verhoeven, het KlarinetNsemble, Dansschool Hilvarenbeek olv Meike Roberts en nog een keur aan andere spelers. De productie wordt vorm gegeven door maar liefst drie winnaars van de Jan Naaijkensring: Maarten Jense (muziek), Koen Ketelaars (regie) en Michiel van der Sanden (libretto).

De Impresario:
vrijdag 26 januari19:30u
zaterdag 27 januari19:30u
zondag 28 januari14:00u
CC Elckerlyc,  entree 10 euro, t/m 16 jaar 5 euro

Lezing Jac van Steen:

Zondag 21 januari 11:00u
CC Elckerlyc, entree 5 euro, incl koffie/thee


Bestel uw kaarten via: www.cultureelcentrumelckerlyc.nl

Oproep Carnaval
Extra budget, maar geen blanco cheque voor nieuwe ...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 29 June 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.