• Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Start

Aan De Keukentafel met Eline Weijers

Een half jaar geleden maakte Eline Weijers (50) met man en kind de overstap van een rijtjeshuis in IJsselstein bij Utrecht naar landelijk wonen in het buitengebied van Esbeek.

Buiten wonen
Eline: "Wij hadden al langer de wens om buiten te wonen, maar dat plan schoven wij voor ons uit vanwege mantelzorg. Toen het daar wat rustiger in werd gingen wij aan het rondkijken. Brabant trok ons vanwege de natuur, bovendien woont mijn schoonvader in Brabant en ook wat vrienden. Wij hebben een aantal huizen in buitengebieden bezichtigd, en bij de meesten ondervonden wij verkeersoverlast." De twee na laatste woning voor de Belgische grens, op het Esbeekse Tulder, stal het hart van de Ijsselsteiners.

Ouders inspireren in het opvoeden
Zoon Ronan van negen jaar zit op basisschool De Driehoek in Hilvarenbeek, echtgenoot Coen verkoopt software voor service management en Eline werkt als opvoedcoach vanuit huis. "Ik inspireer ouders om op te voeden vanuit gelijkwaardigheid zonder straffen en belonen. Sinds vier jaar werk ik voor mezelf: 'Ouderschap vanuit je Hart'. Fijn mijn eigen tijd indelen en minder gebonden aan regeltjes. Daarvoor zat ik in het bedrijfsleven en gaf training en coaching in leiderschaps- team- en persoonlijke ontwikkeling."

Driftbuien
Eline geboeid door mensen en hun interactie startte een eigen praktijk voor ouders en gastgezinnen. Voorkomende problemen waar deze mee kampen met hun kinderen zijn een gevoelig kind of een kind met een sterke wil en 'ongewenst' gedrag zoals gillen, slaan, driftbuien, brutale mond, geruzie tussen de kinderen en eet- en slaapperikelen. "Ik leer ouders een andere vorm van corrigeren aan. Niet oordelen en verwijten. Een contact van mens tot mens. Een voorbeeld: het kind springt op de bank. Moeder roept al een paar keer ongeduldig vanuit de keuken 'hou daar mee op of je mag straks geen film kijken'. Een andere benadering is om naar de kind toe te gaan, je armen om heen te slaan en te zeggen, 'op de bank zitten we. Springen mag je buiten op de trampoline'. Een simpele manier, en het werkt."


Als straffen en belonen niet werkt
Een gratis e-book downloaden kan op Eline haar website. Voel jij je regelmatig gefrustreerd of machteloos als je kind niet doet wat je wilt of vraagt en je merkt dat straffen en belonen niet werkt? In dit e-book vertel Eline de drie redenen hoe dat komt. Zij geeft je de tip hoe dan wel. Namelijk door op te voeden vanuit gelijkwaardigheid. Zodat je weer vol vertrouwen in je moeder/vader rol zit, het gezelliger thuis is en je kind kan zijn wie die is.

Hartelijk ontvangen in Esbeek

Met de tijd wordt nog een praktijkruimte bij het huis aan de Rovertsebaan gebouwd. "Ik geef ook workshops en lezingen. Laatst nog op de bibliotheek in Hilvarenbeek. Het loopt allemaal fijn. Wij zijn hartelijk ontvangen door buurtbewoners en ook door Mariet Pulles de dorpsondersteuner. Zij bracht ons een Esbeekse welkomsttas. Kortom wij voelen ons thuis in dit mooi, rustig en groen natuurgebied." 

Programma dodenherdenking 4 mei 2019 Hilvarenbeek
VKKNB op bezoek
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
vrijdag 10 July 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.