Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Informatieavond Alcohol, Drugs en Pubers 13 oktober 19.30 in Schuttershof

Aan De Keukentafel met Paul Scheepens

Paul Scheepens (53) woont sinds een jaar op de Roovertsebaan in Esbeek. Het beoefenen van een niet alledaags beroep is de aanleiding voor een uitnodiging.

Octrooibureau
Paul werkt namelijk bij het EOB - Europees Octrooi Bureau, in Rijswijk. Hier worden patentaanvragen beoordeeld. Een uitvinder beschrijft in een patentaanvraag zijn nieuwe idee dat industrieel toegepast kan worden en niet voor de hand liggend is. Paul: "'Nieuw' moet hier heel letterlijk genomen worden. Als je bijvoorbeeld vóór de patentaanvraag al in het Kleppermenneke je uitvinding hebt beschreven kan je aanvraag worden afgewezen, omdat deze dan al niet meer nieuw is." Bij de EOB werken ruim 8000 mensen verspreid over vier locaties. Paul werkt in de automatisering, hij verving het netwerk en heeft zich uiteindelijk gespecialiseerd in Unified Communications.

Corona
"Toen de Corona perikelen begonnen zijn wij met achtduizenden snel vanuit huis gaan werken. Daar waren aanvankelijk geen capaciteiten voor, dus daar is met man en macht aan gewerkt. Het bedrijf is nu op slot. Hopelijk gaan de patentaanvragen gewoon door. Deze komen binnen van autotechniek tot landbouw, van bosbouw tot huishoudelijk gebied en van erotische speeltjes tot de chemische industrie. Om een voorbeeld te noemen: Philips heeft het patent op de airfryer en verdient er een miljoen euro per jaar aan."

Van Best, naar Groningen en van Delft naar Esbeek
Paul groeide op in Best waar zijn ouders een gemengd bedrijf hadden. Toen de nieuwbouwwijk de boerderij tot op acht meter naderde besloot het gezin te gaan 'emigreren' naar de provincie Groningen, het dorp Meedhuizen, onder de rook van Delfzijl. Het boerenbedrijf werd voortgezet met koeien. Paul studeerde Informatica in de stad Groningen. Na zijn studie en diensttijd kwam hij in Delft terecht doordat hij een baan vond in Maasland en ontmoette daar zijn vrouw Jeanette uit Delft.

Brabantse land
Het leven kabbelde rustig voort totdat Jeannette op een dag de te koop aangeboden boerderij 'Den Eussel' in Esbeek ontdekte. Jeannette kende Esbeek nog vanuit haar jeugd. Zij kampeerde als kind op Landgoed De Utrecht. In de verkeringstijd logeerden Paul en Jeannette enkele malen in de buurt en maakten kennis met In d'n Bockenreijder. Vanuit de Randstad (woonplaatsen: Delft, Den Haag en Rotterdam) naar Esbeek verhuizen was wel wat om over na te denken. Een paar maanden later zaten beiden nog steeds met de boerderij in Esbeek in hun hoofd. Toch maar eens een kijkje gaan nemen. Zo komt de Brabander na vele omzwervingen samen met vrouw en twee studerende kinderen, Igor en Nadia weer in Brabant terecht. Deze wonen op kamers in Utrecht en Delft en komen in het weekend graag tot rust in het Brabants land.

Mini-boerderij
Op hun mini-boerderij met paarden, katten, honden en kippen, kuikens, kikkers en vissen geniet het stel van de stilte en de rust zoals zij deze ervoeren in Canada. Zus lief emigreerde met haar gezin naar Canada en Paul en Jeannette gingen er meerdere malen op bezoek. "We zijn steeds weer blij verrast door de ruimte en de rustgevende sfeer hier. De hectiek en onpersoonlijkheid van de randstand met de vele files laten we graag achter ons. We smeden plannen om in de toekomst een B&B te gaan beginnen."

Muziekkeuze

"Een muziekkeuze is lastig. Ik vind bijvoorbeeld Laurie Anderson-Strange Angels leuk, maar ook Sisters of Mercy-Dominion mooi. En mijn tienerjaren zijn weer getekend door Prince."

Buurtvereniging Leeuwerik II neemt deel aan de NA...
OUD PAPIER
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 29 June 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.