Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start

Ambassadeurs van de Andreas Schotel Wandelroute


De medewerkers van ons coöperatieve Café Schuttershof zijn bij uitstekambassadeurs van de wandelroute. Immers het allergrootste deel van de wandelaars start met de route vanaf Schuttershof. Daar zijn het de medewerkers die de gasten vaak een folder overhandigen, informatie verstrekken en indien gewenst een gratis gevulde rugzak meegeven.

Om vanuit hun eigen beleving nog meer te kunnen vertellen over de wandelroute gaf Addy van Seeters de medewerkers van Schuttershof op 15 november j.l. een uitgebreide uitleg over de route. Ze waren samen ongeveer vier uur op pad. Addy is bestuurslid van de Vrienden van Schotel en verzorgt met enkele ander vrijwilligers rondleidingen en presentaties in het museum en op de wandelroute. Na afloop was de meest gehoorde kreet: "Prachtige route, maar ik ben toch wel erg moe!!!!". Ook werd achteraf opgemerkt dat het nu, door de opgedane eigen beleving, nog makkelijker wordt om op allerlei vragen in te gaan. Ieder kan nu nog beter zijn of haar eigen verhaal vertellen aan de bezoekers.

Onderweg werd er op vele plaatsen stilgestaan: bij de sculpturen, het huisje van Schotel, de vele ezels, de Houthakker, huisje De Koekoek, de Melkfabriek. Uiteraard was er ook aandacht aan de directe omgeving zoals: Broekeling, De Slikkenberg, Het Arnolduspark, de Beerendijk enz.. Voor de meesten was het huisje bij de Koekoek nog nieuw. Deze "dependance" van Schuttershof, die de automaat met koffie, thee, soep en chocolade beschikbaar stelt, is voor veel wandelaars ondertussen een aangenaam rustpunt. El en Wim van de Biggelaar van boerderij de Koekoek zorgen door hun warme belangstelling voor de passerende wandelaars dat het huisje een extra vorm van welkom is voor de vele bezoekers.

De Vrienden van Andreas Schotel stellen de betrokkenheid van de medewerkers van Schuttershof zeer op prijs. Dank voor jullie inzet . Ook dank aan Addy voor zijn educatieve inspanning tijdens de rondleiding. 

De 'participatiemeter' blijft oplopen!
Aan De Keukentafel met handboogvereniging Oefening...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 10 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.