Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

B.O.E.K. festival in teken van NATUURlijk Hilvarenbeek

B.O.E.K. festival in teken van NATUURlijk Hilvarenbeek

Voor de inwoners van Hilvarenbeek ligt de natuur bij wijze van spreken om de hoek. Maar aan de natuur is zoveel meer te beleven dan je denkt. Daarom staat de maand april in het teken van NATUURlijk Hilvarenbeek, in het kader van het B.O.E.K. festival. 

De publieke aftrap is op zondag 2 april in cultureel centrum Elckerlyc. Er is dan een gevarieerd programma waar allerlei aspecten van de natuur in de gemeente Hilvarenbeek aan bod komen. Een programma voor jong en oud. 

En natuurlijk zijn er in de maand april ook veel buitenactiviteiten. Op 9 april is er om en nabij het natuurgebied De Broekeling in Landgoed De Utrecht een informatief en cultureel programma dat in het teken staat van de bijenhouderij, vroeger en nu. Op vrijdag 28 april is er een programma in en om Het Kasteeltje op Landgoed Gorp en Rovert. Daarnaast zijn er reeks wandelingen onder leiding van deskundige gidsen, o.a. langs de Andreas Schotelroute.

Wat kun je als bezoeker op zondag 2 april verwachten? Een greep uit het programma geeft een indruk van alle activiteiten.  In de foyer is een markt waar uiteenlopende organisaties en instellingen zich presenteren zoals de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek, Brabants Landschap, gemeente Hilvarenbeek, Natuurmonumenten, VVV/Land van de Hilver, heemkundige kring, MuziekDansTheater collectief, enz. 

In de grote zaal is een programma voor kinderen en volwassenen waaraan boswachter Frans Kapteijns, natuurvlogger Roel Diepstraten en de vloggers Rick en Stijn van Beekse Bergen hun medewerking verlenen. In de bibliotheek staat de VNM Hilvarenbeek met Natuur Avontuurbeleving dat onder andere gaat over wolven. 

Fotowedstrijd

De liefhebbers van fotografie kunnen ook hun hart ophalen. Want in het kader van NATUURlijk Hilvarenbeek is er ook een fotowedstrijd voor de jeugd en voor volwassenen. Voor meer informatie zie de website boekfestival.nl 

B.O.E.K. festival

In 2015 was er een project onder het thema ‘Oorlog en vrijheid’, in 2016 ‘Hilvarenbeek Digitaa’ en nu ‘NATUURlijk Hilvarenbeek’. Het initiatief gaat uit van de Bibliotheek Midden-Brabant, vestiging Hilvarenbeek. Omdat het een traditie is geworden, is er nu een overkoepelende naam B.O.E.K. festival, dat staat voor Binden, Ontdekken, Ervaren en Kennis maken/delen. Onder deze vlag zullen ook de komende jaren projecten worden opgezet met telkens een nieuw thema.

Ga voor meer informatie naar www.boekfestival.nl

Aan De Keukentafel met Ad Van Hooijdonk
Uitnodiging voor alle inwoners van Esbeek / leden ...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 29 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.