Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep "Veilig Esbeek"

Beste Esbeekse Hartslag Nu vrijwilliger

Sinds gisteren is er bij het dorpsplein, aan het schuurtje van Piet van Mensvoort en bij Johan Damen een nieuwe AED (ZOLL AED plus) in een nieuwe AED kast geïnstalleerd. De AED en -kast bij Broeckx Plastic Recycling wordt komende week vervangen.

De nieuwe kast opent u door tegen de rode knop te slaan, waardoor de bodem naar beneden zakt en u de AED kunt pakken. Haalt u de AED op, zorg er dan ook voor dat de AED daar weer terug in geplaatst wordt. Door de bodem omhoog te duwen en in de vergrendeling (klik!) te duwen, zit de kast weer dicht.

b2ap3_thumbnail_aed.png

De ZOLL AED plus is zaterdag 12 maart gepresenteerd op de Heartsafedag in de Elckerlyc. Mocht u daar niet bij zijn geweest, dan kunt u de instructiefilm via onderstaande link bekijken. Helaas is de film in het engels, maar onze AED's spreken u gelukkig gewoon in het nederlands toe.

http://www.zoll.com/medical-products/automated-external-defibrillators/fully-automatic-aed-plus/demo/

Wat van belang is bij deze AED, is dat de druktoets van het pads-pakket meteen goed op het borstbeen gelegd wordt. Daarmee komt de rechter pad ook meteen op de goede plaats te liggen ( rechtsboven op de borstkas en onder het sleutelbeen) en de linker pad is variabel te plaatsen in de linker flank. Daarom zit de linker pad met een klittenband vast aan het pakket. Is iemand forser van postuur, haal dan de klittenband los en plaats de pad verder/dieper in de flank (onderkant pad = onderkant ribbenboog). Ondertussen wordt de hartmassage op de druktoets niet onderbroken. De pads hebben een plakfolie aan de onderkant, die u met een lipje onder de pad uit trekt. Leg uw hand op de pad en met het lostrekken van de plakfolie, drukt u meteen de pad vast op de borstkas. Zo maakt de pad goed contact met de huid.

Bij de eerstvolgende reanimatietrainingen wordt er met de nieuwe AED getraind, zodat u het apparaat leert kennen. Met deze AED kunnen we weer 10 jaar vooruit en hopelijk hebben we het apparaat zo min mogelijk nodig.

Met vriendelijke groet,

Arjen Pronk

voorzitter stichting Hilvarenbeek/Diessen Heartsafe

 

De nieuwe AED kast aan de Dorpstraat heeft nog wat kinderziekten. De AED is met behulp van de rode drukknop te openen, alleen de led verlichting werkt nog niet naar behoren. Wordt aan gewerkt.

Aan De Keukentafel met Chris van Laarhoven
Aan De Keukentafel met Yvonne Mutsaers
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.