• Made in Esbeek

  Made in Esbeek

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Samenwijs in de kerk

  Samenwijs in de kerk

  "De verbouwing is in volle gang"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

Samenwijs Esbeek zoekt nieuwe naam

De verbouwingswerkzaamheden van de Adrianuskerk in Esbeek verlopen voorspoedig. en het ziet er al prachtig en verrassend licht uit. De kinderen en de werknemers van Samenwijs Esbeek kunnen niet wachten tot ze naar de nieuwe locatie mogen verhuizen.

Het hele bouwproject brengt een aantal vertrouwde Esbeekse begrippen bij elkaar in één gebouw. Zo worden o.a. De Wingerd en De Debberkes samen ondergebracht in de Adrianuskerk. Alle partijen willen uitdragen dat ze gezamenlijk als Samenwijscentrum verder willen en een nieuwe, frisse start willen maken in één gebouw, dat bestemd is voor alle kinderen van Esbeek van 0 tot 13 jaar. Daar hoort dan ook een frisse, nieuwe naam bij.

Hierbij vragen wij dan ook uw hulp:

Bedenk een originele naam voor Samenwijs Esbeek!

De nieuwe naam moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

 • De naam is voor de gehele locatie, dus voor opvang en onderwijs, en moet dus kindvriendelijk zijn en makkelijk 'bekken';
 • De naam moet (vrijwel) uniek zijn voor een school of kinderopvang; hij moet bij wijze van spreken bovenaan komen staan als je de naam googlet. (Ter vergelijking: er zijn maar liefst 20 (basis)scholen in Nederland met de naam De Wingerd);
 • Het zou mooi zijn als de naam op de een of andere manier verbonden is met Esbeek, de kerk, de cultuur of historie van Esbeek en/of uitspraken uit de 'Esbikse volksmond';

Verder is nog van belang:

 • Geef bij de inzending aan, waarom u denkt dat de door u gekozen naam een goede naam is,, of wat de naam betekent.
 • U mag zoveel namen inzenden als u wilt.
 • Inzendingen moeten uiterlijk zondag 30 september 2018 binnen zijn.
 • Alle inzendingen worden verzameld door Will van Dijk, directeur/manager van Samenwijs Esbeek:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of in de brievenbus van Heuvelaar 10, 5085 GDEsbeek

Na het bepalen van de nieuwe naam, zal er vervolgens ook een nieuw logo gemaakt moeten worden. Zodra de gehele procedure is afgerond, met de goedkeuring van alle instanties die er iets over te zeggen hebben, zullen we de naam en logo bekendmaken.

Wij rekenen op vele, creatieve inzendingen.

Lees meer
  15 Hits
  0 reacties

Creatieve avond van EVA

 We gaan weer met z'n allen creatief bezig zijn, enwel op 26 oktober as. bij Schuttershof om 20.00 uur.

Met natuurlijke/plantaardige materialen bekleden we glazen flessen die je zelf regelmatig opnieuw kunt vullen met verse bloemen. De avond wordt verzorgd door Corien Veron.

De kosten voor deze avond zijn € 15,-. Dat is inclusief alle materialen voor 5 flessen en 2 kopjes koffie of thee. Overige consumpties zijn op eigen kosten.

Je zorgt zelf voor 5 flessen. Het mooiste zijn flessen van helder glas in diverse vormen en maten. Je kunt evt. flessen onderling ruilen.Er kunnen maximaal 30 dames meedoen !!!Bij betaling, bij José van Dooren, Ten Loke 4 te Esbeek, ben je pas aangemeld !!!!Geef snel op, want VOL = VOL !!!!!Gelieve bij opgave door te geven of je zelf een lijmpistool mee kunt nemen.

Kom je ook 26 oktober as. ?!?!  Tot dan!

Groetjes José en Ingrid.

Lees meer
  17 Hits
  0 reacties

Tuldaniaweekend (dag) zondag 2 september

Ook Jeu de boule op het Tuldaniaweekend

Op het Tuldania weekend nieuwe stijl (aanstaande zondag 2 september) wordt ook een jeu de boules toernooi gehouden voor heel Esbeek. De prachtige baan is al een poosje in gebruik en verschillende liefhebbers genieten wekelijks van een heerlijk potje "boelen". Maak ook kennis met deze ontspannende sport. Zorg dat je om 11 uur op sportpark "Den Hondsbosch" bent en doe gratis mee met het gezellige toernooi. Geen ballen, geen probleem. GEWOON DOEN!!!!

Het Tuldania weekend is in een nieuw jasje gestoken. In plaats van aan het eind van het oude seizoen vindt het plaats aan het begin van het nieuwe seizoen en duurt het in plaats van twee dagen maar een dag. Kort maar krachtig dus. Om 11 uur begint het spektakelstuk met de Zeskamp voor de jeugd, een penaltybokaal en het jeu de boules toernooi. En dan houdt de dag niet meer op voor DJ SOSA het laatste plaatje speelt. De jeugdspeler van het jaar wordt bekend gemaakt, het meer dan interessante rad van avontuur (met prijzen ver boven de kostprijs van de kaartjes), een koeienveiling, een lekker natje en droogje en wie weet wat voor leuks nog meer passeert de zonovergoten dag. Want het wordt mooi weer. Een reden te meer om van het Tuldania weekend te genieten! 

Lees meer
  26 Hits
  0 reacties

Paarden genieten van onbezorgde oude dag in Esbeek

door Erik van Hest Uit Brabants Dagblad

ESBEEK - De liefde tussen mens en paard zit diep. Een serie over de innige verbondenheid tussen twee diersoorten met een hoofd en benen. Deze keer: het paardenrusthuis Stal de Utrecht van Yvette en Sebastian Smit in Esbeek.

Haar hoofd heeft een grijze gloed, haar donkerbruine vacht wat ruwe plekken. Het lichaam is niet meer zo vol en rond als het ooit was. Maar Evelina, een hoogbejaarde draver van 34 jaar, oogt gezond en vrolijk. Het vriendelijke paard is de oudste bewoner van paardenrusthuis Stal de Utrecht in Esbeek, waar ze samen met 28 andere paarden geniet van haar oude dag.

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/paarden-genieten-van-onbezorgde-oude-dag-in-esbeek~a1ea6766/


Lees meer
  39 Hits
  0 reacties

Esbeekse tweeling voor het eerst niet meer in dezelfde klas.

door Nelly Wouters-Hamers Uit Brabants Dagblad

Esbeekse tweeling voor het eerst niet meer in dezelfde klas, 'We gaan zeker nog eens de wisseltruc uithalen'

ESBEEK - De scholen zijn weer begonnen. Dat is voor iedere brugpieper een spannende periode, maar dat geldt zeker ook voor de Esbeekse eeneiige tweeling Jur en Ties Hesselmans (11). Na elf jaar dag en nacht onafscheidelijk samen te zijn geweest, zijn de wegen van de broertjes voor het eerst gescheiden op het Pius X college in Bladel.
Lees meer
  34 Hits
  0 reacties

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.