• Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Samenwijs in de kerk

  Samenwijs in de kerk

  "De verbouwing is in volle gang"

  Meer

 • Made in Esbeek

  Made in Esbeek

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Start
 • De kogel is door de kerk

Kunstenares Juliana Rios Martinez uit Colombia is aangekomen in Esbeek

Vandaag zondag 12 mei is kunstenares  Juliana Rios Martinez uit Colombia  aangekomen in Esbeek om hier te wonen en werken voor 3 maanden. 

Vrienden van Schotel hebben het project Artist in Residence opgestart. Dit houdt in dat er elk jaar een kunstenaar uit een ander land de gelegenheid krijgt om een zomer bij ons te werken en te wonen. Met dit concept hoopt Vrienden van Schotel het werk van Schotel nieuw leven in te blazen.

Wat de ideeën van Juliana zijn, zal vast nog nader worden gemeld op de site in een later stadium. We wensen Juliana heel veel woon- en werkplezier!


Lees meer
  26 Hits
  0 reacties

Jurybezoek Dorpsvernieuwingsprijs

Bij deze enkele plaatjes van het Jurybezoek van de  Dorpsvernieuwingsprijs.

Lees meer
  24 Hits
  0 reacties

Programma dodenherdenking 4 mei 2019 Hilvarenbeek

Tijd: 19.30uur

Vrijthof 10, Hilvarenbeek

Binnenplaats Gemeentehuis Hilvarenbeek

 1. Opening door waarnemend burgemeester H.W.S.M Nuijten namens de gemeente
 2. Voordracht van Isa van Dun, leerling groep 8 van de Doelakkersschool
 3. Koperensemble.
 4. Herdenkingstoespraak door S. Hatahet, voormalig inwoner van Syrië.
 5. Becadans o.l.v. M. Schoutens met 'Nearer, My God to Thee' van Sarah Flower Adams.
 6. Woord ter overweging, door Pastor G. Jansen, diaken.
 7. Stille tocht naar het bevrijdingsmonument op de Vrijthof.


Monument de Vrijthof Hilvarenbeek

 1. Kranslegging door H.W.S.M. Nuijten en S. Hatahet een bloemenhulde door de leerlingen van de scholen uit onze gemeente.
 2. 'Last Post' door P.v.d. Maas
 3. Twee minuten stilte.
 4. Het Wilhelmus
 5. Einde Herdenking.

Twee minuten.

Twee minuten terug denken

Herdenken

Meeleven met de slachtoffers

Op een plek

Waar we geen oorlog willen kennen

Twee minuten terug denken

bedenken 

Lees meer
  95 Hits
  0 reacties

Aan De Keukentafel met Eline Weijers

Een half jaar geleden maakte Eline Weijers (50) met man en kind de overstap van een rijtjeshuis in IJsselstein bij Utrecht naar landelijk wonen in het buitengebied van Esbeek.

Buiten wonen
Eline: "Wij hadden al langer de wens om buiten te wonen, maar dat plan schoven wij voor ons uit vanwege mantelzorg. Toen het daar wat rustiger in werd gingen wij aan het rondkijken. Brabant trok ons vanwege de natuur, bovendien woont mijn schoonvader in Brabant en ook wat vrienden. Wij hebben een aantal huizen in buitengebieden bezichtigd, en bij de meesten ondervonden wij verkeersoverlast." De twee na laatste woning voor de Belgische grens, op het Esbeekse Tulder, stal het hart van de Ijsselsteiners.

Ouders inspireren in het opvoeden
Zoon Ronan van negen jaar zit op basisschool De Driehoek in Hilvarenbeek, echtgenoot Coen verkoopt software voor service management en Eline werkt als opvoedcoach vanuit huis. "Ik inspireer ouders om op te voeden vanuit gelijkwaardigheid zonder straffen en belonen. Sinds vier jaar werk ik voor mezelf: 'Ouderschap vanuit je Hart'. Fijn mijn eigen tijd indelen en minder gebonden aan regeltjes. Daarvoor zat ik in het bedrijfsleven en gaf training en coaching in leiderschaps- team- en persoonlijke ontwikkeling."

Driftbuien
Eline geboeid door mensen en hun interactie startte een eigen praktijk voor ouders en gastgezinnen. Voorkomende problemen waar deze mee kampen met hun kinderen zijn een gevoelig kind of een kind met een sterke wil en 'ongewenst' gedrag zoals gillen, slaan, driftbuien, brutale mond, geruzie tussen de kinderen en eet- en slaapperikelen. "Ik leer ouders een andere vorm van corrigeren aan. Niet oordelen en verwijten. Een contact van mens tot mens. Een voorbeeld: het kind springt op de bank. Moeder roept al een paar keer ongeduldig vanuit de keuken 'hou daar mee op of je mag straks geen film kijken'. Een andere benadering is om naar de kind toe te gaan, je armen om heen te slaan en te zeggen, 'op de bank zitten we. Springen mag je buiten op de trampoline'. Een simpele manier, en het werkt."


Als straffen en belonen niet werkt
Een gratis e-book downloaden kan op Eline haar website. Voel jij je regelmatig gefrustreerd of machteloos als je kind niet doet wat je wilt of vraagt en je merkt dat straffen en belonen niet werkt? In dit e-book vertel Eline de drie redenen hoe dat komt. Zij geeft je de tip hoe dan wel. Namelijk door op te voeden vanuit gelijkwaardigheid. Zodat je weer vol vertrouwen in je moeder/vader rol zit, het gezelliger thuis is en je kind kan zijn wie die is.

Hartelijk ontvangen in Esbeek

Met de tijd wordt nog een praktijkruimte bij het huis aan de Rovertsebaan gebouwd. "Ik geef ook workshops en lezingen. Laatst nog op de bibliotheek in Hilvarenbeek. Het loopt allemaal fijn. Wij zijn hartelijk ontvangen door buurtbewoners en ook door Mariet Pulles de dorpsondersteuner. Zij bracht ons een Esbeekse welkomsttas. Kortom wij voelen ons thuis in dit mooi, rustig en groen natuurgebied." 

Lees meer
  39 Hits
  0 reacties

Bijeenkomst nieuwe dorpsbewoners succes

 Op vrijdag avond 12 april vond voor de tweede keer de avond voor nieuwe Esbekenaren plaats in Schuttershof.

Twee jaar geleden is de welkomsttas geintroduceerd die door onze dorpsondersteuner Mariet Pulles persoonlijk wordt afgeven aan nieuwe bewoners in Esbeek.

Onderdeel van deze tas is de jaarlijkse bijeenkomst van nieuwe bewoners in Schuttershof. Vorig jaren waren er 18 tassen uitgereikt en afgelopen jaar maar liefst 20 tassen.

Per adres wordt 1 tas uitgereikt. Behalve de nieuwe bewoners waren afgevaardigden van de vullers van de tas en buurtbesturen uitgenodigd.

Totaal waren er ruim 50 personen. Corne Smolders heette iedereen hartelijk welkom en al snel werden de eerste nieuwe contacten gelegd. Door Jan Smolders was een mooie Esbeekse kwis in elkaar gezet die op een groot scherm door de gemengde groepen oud en nieuwe bewoners goed werden beantwoord. Er zaten ook vragen bij die ook voor Esbekenaren die al lang in Esbeek wonen soms moeilijk waren!

Na de kwis was het nog een gezellige avond die tot ver na middernacht duurde. Iedereen was enthousiast over de nieuwe contacten die zijn gemaakt.

Deze avond heeft na twee edities zeker zijn waarde bewezen, volgend jaar 3 april is de 3 editie van deze avond. Dan zijn er zeker weer nieuwe bewoners!

Coöperatie Esbeek

Lees meer
  46 Hits
  0 reacties

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.