Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

Wooncafé voor starters

Waar kan ik wonen? Wat kost een starterswoning en hoe kan ik bouwen? Hier zul je vast wel eens over na hebben gedacht. Daarom organiseert coöperatie Esbeek op vrijdag 6 mei 2022 een Wooncafé. Een gezellig en informele informatie avond over de mogelijkheden en kansen voor jonge mensen die graag een starterswoning willen bouwen.

19:45 - Inloop

20:00 - 22:00 Wooncafe 

22:00 - Borrel

Meld je hier aan!

Lees meer
  143 Hits
  0 reacties

Europese Dorpsprijs

Europese dorpsprijs Esbeek in Champions League van Europese dorpen

Esbeek won in 2019 de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs en is daarom nu de Nederlandse deelnemer aan de Europäischen Dorferneuerungspreis. In deze wedstrijd strijdt Esbeek tegen 25 andere dorpen uit heel Europa, die stuk voor stuk de beste zijn in hun eigen land of deelstaat. Een echte Champions League dus!

De Esbeekse inschrijving

De inschrijving is in februari 2020 aangeboden aan de jury en bestaat uit 3 delen:

  1. Een Bidbook, met daarin alle informatie over Esbeek, geografische en demografische gegevens, geschiedenis, ontwikkelingen, uitgevoerde projecten, organisatie en toekomstvisie.
  2. Een poster, die het bidbook samenvat.
  3. De film Sjee, een 35 minuten durende film over Esbeek, die we gemaakt hebben om aan de jury te laten zien wat de identiteit van ons dorp is.Geef je tekst hier ...
  4. Foto's van de ontvangst van de Jury op 25 augustus 2021:
Lees meer
  1518 Hits
  0 reacties

NorbertusBode, paas-editie af te halen bij Schuttershof

De nieuwste editie van de NorbertusBode is weer te verkrijgen bij Schuttershof, tijdens de afhaaltijden.

Deze zijn van maandag t/m donderdag tussen 16.00 en 18.30 uur, en op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 18.30 uur.

In deze NorbertusBode staat Maria centraal. Verder o.a. een verhaal over de geschiedenis van Onze-Lieve-Vrouw van de Voort en een overzicht van de vieringen in de Goede Week, met Pasen , Hemelvaart en Pinksteren.

U vindt de NorbertusBode ook op de parochiesite: 

https://h-norbertus.nl/upload/medialibrary/norbertusbode_2021_03_site_1.pdf


Lees meer
  323 Hits
  0 reacties

Kerst-editie NorbertusBode ligt weer bij Schuttershof

De nieuwste editie van de NorbertusBode is weer te verkrijgen bij Schuttershof, tijdens de afhaaltijden. (maandag t/m donderdag van 11.30 tot 19.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 20.00 uur)

Deze NorbertusBode gaat over solidariteit en twee Esbekenaren staan hierin centraal. Zo is Chris Way al heel lang de drijvende kracht achter de eetgroep in Esbeek. Willemijn van Baar betoont gastvrijheid aan twee pleegkinderen.

Ook is deze Kerst-editie af te halen in de Mariakapel in Hilvarenbeek (Kapel aan de rechterzijde van de kerk), of in de kerk van Diessen (Ingang onder de toren). Beide ruimtes zijn van 9.00 tot ± 20.00 uur geopend.

Ook is de NorbertusBode te lezen op de website van de parochie via de link:

https://h-norbertus.nl/upload/medialibrary/norbertusbode_2020_12_site_1.pdf

Lees meer
  320 Hits
  0 reacties

Nieuwe uitgave NorbertusBode

De afgelopen weken, midden in de hectiek van het coronavirus, is door de redactieleden van de NorbertusBode weer hard gewerkt aan de lente-editie 2020 om onze parochianen te voorzien van het laatste nieuws uit onze parochie.

Normaal gesproken is deze af te halen bij café Schuttershof. In verband met het coronavirus is café Schuttershof gesloten.

Om u toch in de gelegenheid te stellen ons parochieblad te lezen, is deze lente-editie af te halen in de Mariakapel in Hilvarenbeek (Kapel aan de rechterzijde van de kerk), of in de kerk van Diessen (Ingang onder de toren). Beide ruimtes zijn van 9.00 tot ± 20.00 uur geopend.

Ook is de NorbertusBode te lezen op de website van de parochie via de link:

www.h-norbertus.nl/upload/medialibrary/norbertusbode_2020_04_site_1.pdf

In verband met het coronavirus hebben de Nederlandse bisschoppen besloten dat publieke vieringen tot na Pinksteren niet doorgaan.

De zondagse vieringen in de Willibrorduskerk in Diessen komen te vervallen. De vieringen van 11.00 uur in de Petruskerk gaan door zonder parochianen. Als u aangesloten bent bij Caiway kunt u deze H.Mis thuis volgen op Beek TV, en anders via www.hilverportal.nl (Kerk-tv Hilvarenbeek).

Lees meer
  376 Hits
  0 reacties

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.