Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep “Veilig Esbeek”

Boetebeding in koopcontract belemmert oud-starters in Esbeek

ESBEEK - Bewoners van een startersproject in Esbeek waren enkele jaren geleden maar wat blij met een korting op de grondprijs, maar een boete-clausule weerhoudt hen nu van een volgende stap op de woningmarkt.
Ze vragen de gemeente om de boete te herzien of de looptijd van twintig jaar te verkorten. Een groep starters in Esbeek kreeg in 2008 van de gemeente Hilvarenbeek korting op bouwkavels in nieuwbouwwijk Leeuwerik II.

Moeilijk
De enige voorwaarde die de gemeente stelde, was dat de woning gedurende twintig jaar alleen aan andere starters zou mogen worden doorverkocht. Deze clausule moest voorkomen dat de woningen als beleggingsobject zouden worden gebruikt. Veel van de starters van toen willen inmiddels een volgende stap maken, maar het blijkt vaak moeilijk om jonge kopers te vinden.

Volgens wethouder Jan van de Wiel hebben veel starters simpelweg een te grote woning gebouwd, waardoor hun huizen nu niet te betalen zijn voor starters. Hij wil de boete-clausule niet aanpassen.

 

MTB Najaarstocht 2016 9 oktober
Antwoorden Buurtenbattle Esbeek 2016
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.