• Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Start
 • Bloemen in Esbeek hebben het goed

Burgemeester Palmen neemt afscheid in Esbeek

 Dinsdagavond 19 maart nam vertrekkend burgemeester Ryan Palmen afscheid van Esbeek. In Schuttershof werd hij ontvangen voor een aantal persoonlijke gesprekken met inwoners. Inwoners van ons dorp en vertegenwoordigers van Esbeekse organisaties haalden herinneringen op aan bijzondere ontmoetingen met de burgemeester.

De kracht van samen doen

Namens Esbeek en de houthandel schonk Jan van Dal een prachtige bank aan Palmen, met in het hout gevreesd de spreuk "de kracht van samen doen". Die spreuk typeert de samenwerking in de afgelopen jaren tussen de burgemeester en Esbeek: door de krachten te bundelen zijn heel wat plannen gerealiseerd.

Mini-concert

Zuutjes Aon speelde een kort concert maar haalde daarbij ook herinneringen op aan die ene keer dat Ryan Palmen in hun gelederen heeft meegespeeld – op een geleende, dichtgestopte trompet waar geen geluid uit te krijgen was.

Palmenweg

De Esbeekse Coöperatie vond het vertrek van de burgervader een mooie aanleiding om hem te eren door een straat naar Palmen te vernoemen. Dat bleek minder eenvoudig dan gedacht. Palmenlaan, Rue de Palmen, Palmentuin, uiteindelijk werd gekozen voor het meest voor de handliggende: Palmenweg. Uiteindelijk bleek er echter in Esbeek geen straat, weg, laan of pad geschikt voor deze naam, zodat de burgemeester het bord gewoon mee mag nemen naar Horst a/d Maas.

Sterren op het Doek

Hoogtepunt van de avond was een heuse aflevering van Sterren op het Doek: 6 jonge kunstenaars van de Torenlei hebben samen 3 portretten van de burgemeester geschilderd. Net als op TV mocht de geportretteerde een keuze maken uit de schilderijen; een keuze die Ryan Palmen graag aan het aanwezige publiek over liet. De beide andere schilderijen werden geveild door veilingmeester Corné Smolders. Dat bracht het mooie bedrag van € 215 euro op, dat geschonken zal worden aan Stichting Benjamin in Diessen, het goede doel dat Ryan Palmen een warm hart toedraagt.

Op zijn beurt wist de burgemeester spontaan heel persoonlijk te reageren op alle mooie verhalen, zoals degenen die hem ontmoet hebben van hem gewend zijn. Alle aanwezigen waren het er over eens: we gaan Ryan Palmen missen als burgemeester, maar vooral als mens!

Inloopavond 'Woonvisie' in Schuttershof
NL Doet = Esbeek Doet
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 29 February 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.