Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Foto's Optocht Carnaval 2016

Chris Way Brabander van het jaar ???

Chris Way Brabander van het jaar ???

“Chris Way is met haar Rode Kruis Eetproject Esbeek genomineerd voor de titel Brabander van het Jaar. Er zijn 10 genomineerden en na alle uitzendingen kan er gestemd worden.

Zie ook uit Omroep Brabant:

Brabander van het Jaar 2015

De kandidaten

De eerste kandidaten zijn inmiddels gekozen. 

Andy Jansen uit Tilburg:
Andy aarzelde geen moment toen hij een huis in brand zag staan en iemand riep dat er nog een baby binnen lag te slapen. Hij sloeg een ruit in, klom naar binnen en ging met gevaar voor zijn eigen leven op zoek het kindje. Uiteindelijk weet hij met hulp van onder meer zijn oom de baby net op tijd naar buiten te krijgen. 

Britt van Berkel uit Gemert:
Ze is pas zeventien maar nu al een echte wereldverbeteraar. Britt steekt al haar vrije tijd in het helpen van schoolkinderen in Zuid-Afrika. Terwijl haar klasgenoten in de vakantie lekker in de zon lagen of een feestje bouwden, verbouwde Britt met haar vader en stiefmoeder een school in Afrika. De knapten onder meer de lokalen op, zorgden voor nieuwe wc’s, leerden de kinderen Engels en bouwden een speeltuin. Het geld daarvoor heeft ze zelf ingezameld met haar stichting Britt Helpt. 

Joost van der Heijden uit Boxtel: 
Op de oude fiets van zijn vader fietste Joost van der Heijden van Boxtel naar Frankrijk. Daar wilde hij de Mont Ventoux beklimmen. Om zijn overleden vader te eren en om geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte MSA. Dat is een ziekte waarbij cellen in de hersenen afsterven, waardoor steeds meer lichaamsfuncties uitvallen. Joost trainde een jaar voor de sponsortocht. Hij wilde graag op 27 augustus, de sterfdag van zijn vader, boven op de berg staan. En dat lukte. Hij haalde met zijn tocht ruim 3000 euro op. 

Jan van Gestel uit Hulten: 
Hij is een begrip in Hulten, de 88-jarige Jan van Gestel. Ondanks zijn leeftijd is Jan in zijn blauwe overall nog bijna elke dag bezig in het dorp. Hij zorgt er voor dat zwerfafval wordt opgeruimd, onkruid wordt weg geschoffeld en dat het speelbos en het kerkhof netjes blijven. En dat doet Jan met plezier, al dertig jaar lang. 

Chris Way uit Esbeek:
Chris Way is een super vrijwilliger. Al zo'n 30 jaar helpt ze het Rode Kruis. Ze collecteert, organiseert tripjes en vakanties en zorgt iedere week voor een warme maaltijd voor mensen die niet alleen willen eten. Ze doet de boodschappen en bereidt met een heel team een 3-gangen menu. Daarna zorgt Chris voor een gezellig middag door met de mensen te kaarten of te handwerken.   

De kandidaten zijn iedere week te zien in het programma Onder Ons, vanaf 17.55 uur op Omroep Brabant. 

Aan De Keukentafel met Adrie van de Wouw en Ans Ve...
Aan De Keukentafel met Gijs Geerts
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.