Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Esbeek nu ook op Instagram

COLLEGE GELOOFT IN PLAN KERK ESBEEK

b2ap3_thumbnail_kerk-esbeek.JPG

ESBEEK - Als het aan het college van Hilvarenbeek ligt, wordt in 2019 de nieuwe samenwijsaccommodatie geopend in de Adrianuskerk in Esbeek. Volgens wethouder Jan van de Wiel (CDA) zijn de plannen om de kerk te kopen en verbouwen 'technisch uitvoerbaar en financieel haalbaar'.

Eind maart worden de plannen aan de gemeenteraad voorgelegd. Als de raad instemt met het voorstel van Van de Wiel, kan het college verder met de uitwerking van de plannen en de aanbesteding. Daaruit moet dan blijken of de plannen passen binnen het budget van 2,7 miljoen euro, dat de gemeenteraad eerder heeft vastgesteld.

De beoogde gebruikers van het gebouw zien de realisatie van de samenwijsaccommodatie in ieder geval zitten. Schoolbestuur De Oude Vrijheid, Klik kinderopvang, peuterspeelzaal De Debberkes en coöperatie Esbeek hebben een intentieovereenkomst ondertekend.

Intensief samengewerkt
In een gezamenlijke reactie laten de toekomstige gebruikers weten dat er de afgelopen maanden intensief is samengewerkt aan het plan. ,,Tekeningen voor de verbouwing van de kerk worden steeds concreter en zijn niet alleen prachtig, maar garanderen een comfortabel gebruik."

De Adrianuskerk in Esbeek staat al enkele jaren leeg. Aanvankelijk wilde Stichting BOEi (gespecialiseerd in herbestemming van cultureel erfgoed) de kerk kopen en gedurende 40 jaar verhuren aan de gemeente.

B.O.E.K. festival in teken van NATUURlijk Hilvaren...
Uitnodiging voor alle inwoners van Esbeek / leden ...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.