Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • 'Verduurzaming van je woning' uitgesteld

Concert KHC op 5 november in CC Elckerlyc.

MUZIKALE VERHALEN 

Op zaterdag 5 november om 19.30 uur presenteert het harmonieorkest van de KHC van 1839, in samenwerking met de Bibliotheek Hilvarenbeek, een uniek concert in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek. De harmonie brengt dan o.l.v. van dirigent Alphons van Stenis, een zevental wereldberoemde verhalen en toneelstukken, geschreven door wereldberoemde auteurs, ten gehore in composities van evenzo beroemde componisten. Uitgevoerd worden Genesis, Othello, Gullivers Travels, Hamlet, Moby Dick, Tom Sawyer, Soldaat van Oranje. 

BIJZONDERE ‘VERHALEN’ IN CONCERT

Harmonie Concordia staat garant voor een voortreffelijke muzikale vertolking van

bovengenoemde literaire werken, acteur Michiel van der Sanden acteert en declameert als inleiding op elk muziekstuk een deel uit het bijbehorende literaire werk, beeldend kunstenaar Koen Ketelaars laat tijdens de uitvoering van enkele muziekstukken zeefdrukken ontstaan, die te volgen zijn op het grote scherm.
Om 19.30 uur ontvangen herauten de bezoekers in de  foyer van CC Elckerlyc en begeleiden hen naar de bibliotheek, waar het eerste boek van ‘Nederland Leest’ uitgereikt wordt aan burgemeester Ryan Palmen en waar drie voorlezers de bezoekers meenemen in de wereld van de verhalen. Een kamerorkest zorgt op de achtergrond voor de juiste sfeer. Het onweerstaanbare fluitje van de Rattenvanger van Hamelen neemt vervolgens de bezoekers mee naar de theaterzaal van CC Elckerlyc waar de avond verder tot ontplooiing zal komen. 

LITERATUUR IN MUZIEK, WOORD EN BEELD
Het concert opent heel toepasselijk met Genesis, gebaseerd op het Bijbelboek, een compositie van James Curnow, waarin de hymne van “Alle schepselen groot en klein” en enkele citaten uit “Het carnaval der dieren” van Camille Saint-Saent doorklinken.
In de tragedie Othello, op toon gezet door Alfred Reed, vertelt William Shakespeare hoe menselijke passies de val van een nobel man kunnen veroorzaken.
Veel luchtiger klanken klinken in Gullivers’ Travels, het wonderlijke maar vooral satirische verhaal van Jonathan Swift op muziek gezet door Bert Appermont
Erg indringend heeft Dimitri Shostakovitch de wraaktragedie Hamlet van Shakespeare - ‘te zijn of niet zijn, dat is de kwestie!’ – op muziek gezet.
‘Of Sailors en Whales’ is een compositie van W.Francis-Mcbeth gebaseerd op vijf scènes uit ‘Moby Dick’ van Herman Melville.
France Cesarini schreef de vrolijke ‘Tom Sawyer Suite’ naar aanleiding van het boek ‘Tom Sawyer en zijn vriend Huckleberry Finn’’ geschreven door Mark Twain.
De oorlogsroman ‘Soldaat van Oranje’ geschreven door Erik Hazelhoff Roelfzema werd in 1977 verfilmd en sinds 2010 als musical te zien in de hangaars van Vliegkamp Valkenburg. Het harmonieorkest sluit af met een zestal liederen uit deze musical, op muziek gezet door Tom Harriman.
Een zeer gevarieerd programma wat u dus niet mag missen!
Zaterdag 5 november, 1930 uur, Cultureel Centrum Elckerlyc Hilvarenbeek.
Entreekaartje à €7,50 zijn te koop bij CC Elckerlyc of te bestellen via
www.cultureelcentrumelckerlyc.nl

In het verleden speelde de KHC al sprookjes en musicals, dit jaar komt de literatuur aan de beurt!

Aan De Keukentafel met Maarten en Hermien van Lier...
We zoeken een nieuwe Dorpsondersteuner!
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 21 May 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.