Bericht van uw Dorpsondersteuner Miriam Hooijer

Van de Dorpsondersteuner


Beste inwoners van Esbeek,

Per 1 oktober jl. ben ik, Miriam Hooijer, begonnen als dorpsondersteuner voor Esbeek.

Ik heb er heel veel zin in om dit nieuwe project vorm te gaan geven en ben dan ook volop bezig om me te oriënteren. U hebt hierover misschien al het een en ander gelezen in 't Kleppermenneke en/of in het Brabants Dagblad.

Aangezien de zorg erg aan het veranderen is in Nederland vanwege de hoge kosten en de steeds maar meer bezuinigingen, zullen we voor een heel groot deel terug moeten naar "vroeger", naar de mantelzorg en buurtzorg. Kortom naar de vrijwillige hulpverlening.

Mijn plan is om in de komende weken een start te maken met het bezoeken van de oudere inwoners van Esbeek, te beginnen met de alleroudste, om mezelf voor te stellen.

Ik ben in de huiskamer geweest en heb daar al kennis gemaakt met verschillende inwoners. Het was erg gezellig. De komende tijd zal ik me regelmatig laten zien bij perse activiteiten.

Er is een mooie folder gemaakt over de Dorpsondersteuner vanuit de Coöperatie die huis aan huis is of wordt verspreid. Hierin staan in grote lijnen de hulpvragen waarvoor u mij zou kunnen benaderen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om contact met mij op te nemen als u iets bij een andere dorpsbewoner signaleert. Alles wat mij verteld wordt, wordt met de grootste zorgvuldigheid behandeld en ik zal uw vertrouwen niet beschamen. Ik heb een geheimhoudingsplicht.

Graag wil ik het heel "laagdrempelig" houden, wat wil zeggen dat u mij ook b.v. gewoon op straat kunt aanspreken of mij kunt mailen of bellen. Ik zal dan proberen om zo snel mogelijk een afspraak met u te maken om tot een oplossing te komen van de hulpvraag.

Als u niet zeker weet of een vraag bij mij thuis hoort, kunt u die mij toch altijd stellen en kan ik u misschien verder helpen of verder de weg wijzen.

Ik zal uitgaan van de zelfredzaamheid van de persoon zelf, wat wil zeggen dat wat iemand nog zelf kan ook nog zelf doet eventueel met de nodige ondersteuning.

Als dorpsondersteuner wil ik er graag zijn voor alle inwoners van Esbeek, dus van jong tot oud.

Als u ergens mee zit, laat het me weten en ik kan samen met u proberen om een oplossing te vinden.

Via deze site kunt u op iedere pagina op de rode button in de rechter bovenhoek klikken, waardoor een contactverzoek bij mij binnenkomt.

Natuurlijk kan ik het ook niet allemaal alleen!

Ik heb ook uw hulp nodig. Dat kan van alles zijn, zoals:

- Boodschappen voor iemand doen of samen met diegene de boodschappen doen

- Eens binnenlopen voor een gesprekje en een kop koffie

- Een tuintje bijhouden

- Een klusje opknappen

- Formulieren invullen

- Iemand met de auto ergens naartoe brengen (b.v. naar de huiskamer of de huisarts)

Er zijn nog veel meer dingen op te noemen.

Heeft u tijd en zin om eens iets voor een dorpsgenoot te doen, die het niet meer zelf kan of het tijdelijk niet meer zelf kan of om de mantelzorgers eens te ontlasten? Laat het me dan alstublieft weten. U bent nergens aan gebonden en kunt altijd nee zeggen als het u niet uitkomt. U kunt zich structureel opgeven, maar ook incidenteel. Ik wil graag een "pool" maken van vrijwilligers die ik kan bellen wanneer ik een hulpvraag krijg.

Ook u kunt er eens voor komen te staan om bepaalde zaken (tijdelijk) niet meer zelf te kunnen en dan bent u misschien ook blij als een dorpsgenoot het (tijdelijk) voor u kan oplossen.

Inwoners van Esbeek, mocht u een hulpvraag hebben of wilt u zich opgeven als vrijwilliger, schroom dan alstublieft niet om bij mij aan te kloppen!

Met vriendelijke groet,

Miriam.

Geeft zich op als vrijwilliger (klik hier)

(naam en tel.nr)__________________________________________

Wat wilt u doen?__________________________________________

Structureel of incidenteel?_____________________________________

Welke dagen/dagdelen bent u beschikbaar?____________________________________

Graag uw aanmelding als vrijwilliger:

- In de bus doen op Oude Trambaan 8

- Mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Bellen naar: 013 5056455 of 06 51938087

U wordt altijd van tevoren gebeld met de vraag of u beschikbaar bent.

Alvast heel hartelijk bedankt!

Gerrit en Ellen van Gerven nieuwe uitbaters van Sc...
Frisse ideeën over nieuwe bestemming van de kerk.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.