COLLEGE LEGT KOSTENPLAATJE SAMENWIJS ESBEEK VOOR AAN RAAD HILVARENBEEK

Uit : Brabants Dagblad:24 juni 2016

HILVARENBEEK - Het college van Hilvarenbeek heeft de gemeenteraad gevraagd om in te stemmen met het plan om een Samenwijs accommodatie te vestigen in de leegstaande kerk van Esbeek. Basisschool De Wingerd, kinderopvang KLIK en peuterspeelzaal Debberkes worden de huurders van het gebouw, dat in 2018 in gebruik moet worden genomen.

Voordat het zover is moet de raad nog wel instemmen met de huurconstructie en kostenplaatje. Stichting BOEi wil het gebouw van de parochie kopen en gedurende 40 jaar verhuren aan de gemeente. Hilvarenbeek moet dan echter wel borg staan voor de lening van 2,5 miljoen euro die BOEi moet afsluiten. Ook wil het college 100.000 euro huur per jaar voor basisschool de Wingerd opnemen in de voorjaarsbegroting en 16.000 euro per jaar aan huur voor de kinderopvang en peuterspeelzaal.

De verbouwing van de kerk tot onderwijsaccommodatie kost zo'n 1,5 miljoen euro. Volgens het college zou het bouwen van een nieuwe school voor de Wingerd ongeveer net zo duur zijn.

Gemeenteraad debatteert over Samenwijs Esbeek
Werkgroep Samenwijs Esbeek spreekt gemeenteraad to...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.