Frisse ideeën over nieuwe bestemming van de kerk.

Studenten van Avans Hogeschool waren een week te gast bij Coöperatie Esbeek. Steef Luijten legde hiervoor, als vrijwilliger betrokken bij de herbestemming van onze kerk, contact met lectoren van Avans Hogeschool. Zo ontstond het idee om studenten van verschillende opleidingen gedurende een zogenaamde Minorweek bij elkaar te brengen om te brainstormen over de toekomst van het kerkgebouw.

De studenten en hun docenten waren een week te gast bij Schuttershof om zich samen, in wisselende werkgroepjes, te buigen over deze opdracht. Uiteraard bezochten ze de kerk. Tevens brachten ze een bezoek aan de basisschool waar ze werden ontvangen door directrice Yvonne Mutsaers. Er waren ook een aantal buitenlandse studenten bij. De lessen en presentaties waren dan ook in het Engels.

Vrijdagmiddag presenteerden ze voor een jury, onder toeziend oog van een aantal mensen van de coöperatie, hun ideeën. Deze waren zeer uiteenlopend. Sommige waren zeer innovatief maar weinig praktisch, maar andere gaven een goede basis om op door te borduren. Zo is een dubbel glazen dak energetisch zeer interessant en is een vloer waar je door te dansen energie mee kunt opwekken een fantastisch idee voor carnaval.
Op 15 november a.s. komt er een vervolg op deze week, als lectoren van Avans Hogeschool naar Esbeek komen om een aantal geopperde ideeën nader uit te werken en aan te scherpen. Vervolgens is het de bedoeling met meerdere groepen uit Esbeek aan de slag te gaan om tot meer concrete plannen te komen.

Op de foto zie je de studenten na afloop van de presentaties. Ieder van hun kreeg van de coöperatie een "Certificate of participation".
Hopelijk leveren de ideeën een goede basis voor de zoektocht naar een nieuwe bestemming. Esbeek heeft er in ieder geval weer een hele groep jonge ambassadeurs bij.

Hier kunt u de ideeën downloaden:

Esbeek Tourism

Educational Centre

Grassgroup

Greenhouse

Bowling Fitness

Bericht van uw Dorpsondersteuner Miriam Hooijer
Dorpsondersteuner Esbeek
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 29 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.