Haalbaarheidsonderzoek SamenWijs Esbeek positief.

Op verzoek van de Coöperatie Esbeek en met medewerking van de R.K. Parochie H. Norbertus heeft Stichting BOEi een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd m.b.t.  het onderbrengen van een SamenWijs Accommodatie in de kerk van Esbeek (basisschool, kinderopvang en   peuterspeelzaal).  De voorlopige uitkomsten zijn positief. Voor de leefaarheid in Esbeek in  de toekomst is het erg belangrijk dat dit project slaagt. Voordat er verdere stappen genomen kunnen worden, zal het financiële plaatje nog bijgeschaafd moeten worden.  

De direct betrokken partijen zijn: parochie H. Norbertus als eigenaar van de kerk (ondersteund door MV Vastgoedadvies),  de gemeente Hilvarenbeek, verantwoordelijk voor de huisvesting van het   onderwijs; de onderwijspartijen Stichting De Oude Vrijheid als bestuurder van basisschool de Wingerd, Peuterspeelzaal de Debberkes en Klik kinderopvang;  Stichting Boei als onderzoeker van het kerkgebouw en de Coöperatie Esbeek als vertegenwoordiger van de Esbeekse gemeenschap. Op 2 februari jl. heeft BOEi  het uitgevoerde  haalbaarheidsonderzoek gepresenteerd aan bovengenoemde partijen.  

De conclusie van dit overleg was dat alle partijen de intentie hebben om het project te laten slagen zodat in 2017 tot realisatie gekomen kan worden van de nieuwe SamenWijs Accommodatie in de  Esbeekse kerk. Voor het zover is moeten er nog wel een aantal bestuurlijke en financiële  hobbels    genomen worden. De verwachting is dat deze hobbels binnen een maand in kaart gebracht zijn.     Daarna starten partijen de interne besluitvorming op. 

Stichting de Oude Vrijheid, Peuterspeelzaal de Debberkes, Basisschool de Wingerd, Klik Kinderopvang, Coöperatie Esbeek, Parochie H. Norbertus en BOEI. 

Aan De Keukentafel met Harriëtte Van Gorp
Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Janny Broeckx
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.