Prins Bernhard Cultuurfonds steunt de plannen voor SamenWijs in het kerkgebouw Esbeek.

Door Coöperatie Esbeek is begin 2016 een beroep gedaan op de Subsidieregeling buurtcultuurfonds Noord-Brabant.  Door coöperatie Esbeek is het initiatief om het kerkgebouw aangedragen om het kerkgebouw te bestemmen voor een eigentijdse schoolaccommodatie om daarmee het kerkgebouw voor het dorp te behouden en de leefbaarheid te bevorderen.

Afgelopen weekend is hierover goed bericht gekomen.

In totaal is er een toezegging gedaan van 41.000 euro te gebruiken voor kleine bouwkundige en interieuraanpassingen, de inhuur van deskundigen, en ook voor innovatieve energie maatregelen.

In de Subsidieregeling buurtcultuurfonds Noord-Brabant werken de provincie Noord Brabant en Prins Bernhard Cultuurfonds samen waardoor zij bijdragen kunnen verstrekken aan buurtprojecten waarin de kracht van cultuur ingezet wordt om de leefbaarheid van buurten te vergroten. Buurtcultuurprojecten dragen bij aan versteviging van netwerken in de buurt, wijk of dorpskern waarop het is gericht.

b2ap3_thumbnail_prinsbcultuurf.png              b2ap3_thumbnail_provincie.png

Aan De Keukentafel met Sjef en Toos Oerlemans
Een school in de Esbeekse kerk? De gemeente is aan...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.