Toekomst Esbeekse Kerk studieproject voor studenten van AVANS

In de week van 29 oktober t/m 2 november a.s. komen een dertigtal studenten van de hogeschool AVANS naar Esbeek om te brainstormen en te broeden op nieuwe ideeën voor de maatschappelijke herbestemming van de Esbeekse kerk. Het betreft studenten van: milieutechnologie, bouwmanagement en vastgoed, bouwkunde en vormgeving (kunstacademie St Joost) .

Onder leiding van meerdere docenten en lectoren gaan ze in groepjes aan de slag om te komen tot innovatieve voorstellen. Als ondersteunende informatie krijgen de studenten tijdens deze week een aantal gastcolleges. De studiedagen vinden plaats in Schuttershof. De kerk en de directe omgeving zal door de studenten uiteraard goed bekeken worden. Ook zullen enkele groepjes op enkele andere locaties aan het werk gaan.

Steef Luijten van architectenbureau Luijten/Smeulders zal op maandagmorgen zijn visie geven over mogelijke denkrichtingen m.b.t. bouwkundige mogelijkheden en onmogelijkheden. Vanuit Coöperatie Esbeek zal geschetst worden in welk perspectief de sluiting en herbestemming gezien kan worden. Ad van de Wouw zal een presentatie verzorgen over waardering van onroerend goed.

Op vrijdagmiddag zal een jury bepalen welke groep het beste idee heeft uitgewerkt.

Als inwoners van Esbeek nadere informatie willen over deze week kunnen ze terecht bij Martje Verhoeven-Hutten (06-54942415) die projectleider is van het haalbaarheidsonderzoek Herbestemming Esbeekse Kerk.

Namens Coöperatie Esbeek,

Piet Verhoeven.

Dorpsondersteuner Esbeek
Cooperatie Esbeek ontvangt internationale gasten
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 29 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.