Oprichting Coöperatie Esbeek

Op 29 september 2006 werd coöperatie Esbeek opgericht bij notariële akte. Vanuit Esbeeks Belang was geruime tijd daarvoor al actie ondernomen om te zorgen dat Esbeek niet in een saaai dorp zou gaan veranderen. Zij richtte een werkgroep op, de werkgroep Esbeek 2030. Ook jongeren werden opgeroepen om mee te denken onder het motto " Esbeek is kaai leuk".

Op de informatieavond op 28 augustus 2006 werd aan de inwoners gevraagd hun mening te geven over de te ondernemen acties. Hier bleek een groot draagvlak te ontstaan voor het oprichten van een coöperatie met als doel het verbeteren van de leefbaarheid in Esbeek. Op 15 januari 2007 werd onder zeer grote belangstelling de oprichtingsvergadering gehouden en werd een definitief bestuur gekozen. Ook werd daar het groene licht gegeven voor de aankoop van Schuttershof.

Aan De Keukentafel met Linda van Raak
Het "cultureelste" idee van Esbeek

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.