Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

Coöperatienieuws 16 juni 2014

Jaarvergadering

De jaarlijkse algemene ledenvergadering gaf het bestuur de gelegenheid toelichting te geven op de verschillende speerpunten waar de coöperatie zich mee bezig houdt. Teun van Egmond vertelde o.a. over het onderzoek dat door de Werkgroep Zorg, Wonen en Welzijn wordt gedaan naar de haalbaarheid van een familie/zorghuis in Esbeek. Irma de Graaf gaf toelichting op de stand van zaken m.b.t. glasvezel. Waarschijnlijk na de vakantie zal er pas meer duidelijkheid komen hoe CIF de aanleg in het buitengebied gaat organiseren. Ad van de Wouw zette nogmaals de plannen van realisatie van de Samenwijs Accommodatie in de kerk uiteen. De leden keurden de jaarrekening goed en herkozen Sjef Oerlemans als bestuurslid. Irma de graaf werd als nieuw bestuurslid gekozen. Belangstellenden kunnen bij Schuttershof een exemplaar van het jaarverslag verkrijgen.

Coöperatie Esbeek in het nieuws

Afgelopen weken kregen onze activiteiten weer de nodige publiciteit. Op 5 juni werd er in Amsterdam een boek gepresenteerd: De coöperatie in beweging. In totaal staan 39 uiteenlopende coöperaties beschreven. Een daarvan is Esbeek. Op dit moment zijn er naar schatting in Nederland 7000 coöperaties geregistreerd. In die zelfde week verscheen er een filmpje n.a.v. de finale van de Dorpen Derby waarin getoond wordt wat Esbeek destijds de Dorpen Derby heeft gebracht. Afgelopen zaterdag verscheen het landelijk tijdschrift: Sociaal bestek, met een uitgebreide rapportage over de Esbeekse coöperatieve aanpak. Tenslotte: Vrijdag 20 juni komt de Social Innovation Tour in Esbeek op bezoek met een aantal gemeentebestuurders uit Tilburg en omgeving.

Schilderwerk

Zoals u hebt kunnen zien is er al flink geschilderd aan de voorgevel en op de binnenplaats van Schuttershof. De schilders onder aanvoering van Toon de Kort hebben nu het werk even neergelegd om na de vakantie weer met frisse moed verder te gaan.

Namens het bestuur van Coöperatie Esbeek,

Piet Verhoeven.

Aan De Keukentafel met familie Oerlemans en Smolde...
Aan De Keukentafel met Dirk Wenting
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.