Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Esbeek nu ook op Instagram

De kogel is door de kerk

De kogel is door de kerk

PLAN VOOR SCHOOL IN KERK ESBEEK WORDT WERKELIJKHEID

HILVARENBEEK - Luid applaus van de publieke tribune en een knallende kurk van een fles champagne op de binnenplaats van het gemeentehuis. De droom van Esbeek wordt werkelijkheid. Donderdagavond stemde de gemeenteraad van Hilvarenbeek unaniem in met het plan om de leegstaande Adrianuskerk te kopen en te verbouwen tot samenwijsaccommodatie (SWA). 

Het besluit betekent een investering van in totaal 2,8 miljoen euro. Aan het besluit ging nog wel een discussie vooraf. Gemeenschapslijst vond namelijk dat in het voorstel van het college onvoldoende rekening werd gehouden met de risico's die de verbouwing van een kerk met zich meebrengt. De fractie stelde daarom voor om nog niet in te stemmen met het hele krediet, maar als tussenstation eerst 170.000 euro beschikbaar te stellen voor de voorbereidende werkzaamheden. 

 

Toen bleek dat de fracties CDA, VVD en HOI Werkt niet gingen instemmen met het amendement van Gemeenschapslijst, besloot die fractie het voorstel in te trekken en mee te gaan met het collegebesluit.

Na de verbouwing zullen basisschool de Wingerd, peuterspeelzaal de Debberkes en Klik kinderopvang naar de Adrianuskerk verhuizen.

b2ap3_thumbnail_kerkdoorsnee.JPG

Aan De Keukentafel met Maud Augsburg
Lichtjestocht Esbeek 25 maart
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.