Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Esbeek eert Andreas Schotel met Park&Schotel

DONATEURSCONCERT DOOR DE KHC van 1839

DONATEURSCONCERT DOOR DE KHC van 1839

Op vrijdag 16 oktober verzorgt de Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 haar jaarlijkse DONATEURSCONCERT in de theaterzaal van CC Elckerlyc. Het concert is voor donateurs gratis toegankelijk maar ook niet-donateurs zijn van harte welkom tegen betaling van €10,00 en worden daarmee tevens donateur.

Het concert bestaat uit drie delen. Vóór de pauze spelen de slagwerkgroepen en een drietal kleine ensembles, na de pauze rondt het harmonieorkest het programma af.

De jeugdslagwerkgroep opent het concert met ‘Marsvaardigheid’. Daarna komen de gevorderde slagwerkers erbij en worden drie gevarieerde slagwerkcomposities ten gehore gebracht: Baker Groove, Japanese Takeaway en Teasers. De Slagwerkgroepen staan o.l.v. Marcel van Vught.

Daarna spelen achtereenvolgens het Hoornensemble met March van prins Louis Ferdinand von Preussen, het Goedendorp Kwintet met Danzon nr. 5 van Aturo Marques en het Hobotrio met Trio in G van James Hook.

Na de pauze vervolgt het Harmonieorkest het concert. Sinds de zomervakantie speelt het orkest tijdelijk onder leiding van ‘oud’-dirigent Rinus van Hamond. Goede wijn behoeft geen krans: onder zijn leiding, van 1980 tot 2000, behaalde het harmonieorkest op concoursen vele eerste prijzen met lof der jury en benaderde hij met het korps de top van de Nederlandse amateur blaasorkesten op perse Topconcoursen. Omdat dirigent Michael Engelbrecht vóór de zomervakantie zijn dirigeerstokje inleverde, is het bestuur van de KHC op zoek naar een vervanger. Rinus heeft toegezegd tot aan het

Karnevalskuzzert áán te blijven. Natuurlijk laat hij tijdens het Donateursconcert een aantal van zijn succesnummers uitvoeren. Achtereenvolgens luistert u naar Elza’s feierlicher Zug zum Münster uit “Lohengrin” van Richard Wagner, Xenia Sarda opus 197 van Hardy Mertens, Overture for fun van Henk van Lijnschoten en Second suite for band, Alfred Reed.

Vrijdag 16 oktober, 20.00 uur, CC Elckerlyc, Hilvarenbeek.
Entree: donateurs van de KHC van 1839 gratis, niet-donateurs €10,00.

Vooraf kaarten reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de website www.khcvan1839.nl

Aan De Keukentafel met Liesbeth van Zantvoort
Telefoneren via glasvezel
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.