Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start

Eigen exploitatie Schuttershof met grote ambities! (Op 1 juni open!!)

Nieuwe Esbeekse schouders gaan Schuttershof dragen. Vanuit de Coöperatie is een werkgroep opgestaan om de succesvolle plaatselijke ontmoetingsplaats op elk gebied zeker te stellen. Het Heilig Vuur moet blijven branden, de kracht van het café gewaarborgd. Een ambitieus plan gaat daarvoor zorgen. Een plan ook dat met veel enthousiasme wordt ontvangen door het volledige huidige en tevens toekomstige team van medewerkers.

Schuttershof is van de Esbeekse bevolking maar is er voor iedereen, ook van buiten het dorp. Dat gedachtengoed is altijd het uitgangspunt geweest. En daar hebben de uitbaters steeds naar gehandeld. Het enig overgebleven dorpscafé een thuisbasis te laten zijn voor de gasten en het verenigingsleven. Als het enigszins kan tegelijk. Een warme ontmoetingsplaats bieden waar iedereen van harte welkom is voor een drankje en/of hapje, vergadering, feestje, oefenavond en opvoering. Of voor een bezoekje aan het museum, al dan niet gekoppeld aan een schitterende wandeling. Schuttershof is zelfs nog veel meer. Catering, feesten op locatie, noem maar op.

Dat alles gaat Esbeek zelf exploiteren. Helaas hebben Gerrit en Ellen van Gerven besloten te stoppen met de organisatie. Met pijn in het hart vertrekken zij als uitbaters. Want hun liefde voor het gemeenschapsgebeuren zit diep. Maar zeker weten dat ze op de achtergrond nog een belangrijke bijdrage leveren aan het welslagen van het nieuwe Schuttershof. Die passie gaat nooit verloren.

Na lang wikken en wegen heeft het bestuur van de coöperatie besloten het beheer in eigen Esbeekse handen te houden. Er moet simpelweg zekerheid zijn over de gemeenschappelijke verworvenheden, de natuurlijke magjes en moetjes. Dat het een kroeg blijft, gecombineerd met een eetcafé. En dat de verenigingen er "thuis" zijn. En, gewoon, dat we het gevoel hebben dat het een beetje "van ons" is. Voor een exploitant van buitenaf is dat net iets moeilijker te "vatten".

Het personeel blijft zoals gezegd, en wordt de "motor" van"De Schut". Zij zijn de energieke en gezellige club van medewerkers die de klant verwent. Op hen rust de verantwoordelijke taak de geoliede machine soepeltjes te laten draaien. Aan de enthousiaste reacties te horen staan ze te popelen om aan de slag te gaan.

Natuurlijk kan een dergelijke organisatie niet zonder beheer. Vijf vrijwilligers nemen onder anderen het personeelsbeleid, de financiën, communicatie en marketing voor hun rekening. Piet Verhoeven, Roel Hesselmans, Han Bolijn, Arno Toenders en Jan Pulles gaan de algehele leiding dragen, zij worden het overkoepelend orgaan. Ieder met zijn eigen vaardigheid en specialisme. In een onderneming met veel expertise. Een professionele BV Schuttershof.

Aan de gang dus! Open dat terras! En uitgerekend op 1 juni, de dag van het vertrek van Ellen en Gerrit, gaat het gebeuren. Eerlijk is eerlijk, we snakken ernaar. Hoe het allemaal zal lopen is nog een beetje vaag. Wat de maatregelen in verband met Corona precies inhouden is nog niet helemaal duidelijk. In de loop van deze week wordt het "protocol" van Horeca Nederland bekend. Moeten we looplijnen volgen, pijlen, eenrichting, rotondes? Hoe wordt het eten en drinken aangeleverd? We gaan het zien en meemaken. Een ding is zeker. Buiten kunnen bijna 90 gasten plaatsnemen en binnen 30.

De Esbeekse Coöperatie heeft weer een sterk staaltje zelfwerkzaamheid verricht. Het "nieuwe" Schuttershof team is er klaar voor! Het terras staat opgesteld in de anderhalve meter modus, coronaproof. De leidingen zijn zuiver, de glazen gespoeld, de voorraden aangevuld. Niets staat een heropening meer in de weg. Nog een paar nachtjes slapen en dan kunnen we. Nog geen feesten en partijen maar we worden al wel een beetje losgelaten. Of moet ik het met een dubbele betekenis zeggen? Uitgelaten! 

'Het spijt ons' Bij het café betreuren ze de polo...
Buurtvereniging Leeuwerik II neemt deel aan de NA...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 04 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.