Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Foto's Optocht Carnaval 2016

Esbeek zonder stroom

Esbeek zonder stroom

In het zuidelijke deel van Brabant onder Tilburg hebben zaterdagmiddag 27.000 huishoudens zonder elektriciteit gezeten.

Dat heeft energieleverancier Enexis gemeld. De storing begon rond het middaguur.

Volgens een woordvoerster van Enexis hadden tegen 15.20 uur vrijwel alle getroffen huishoudens weer stroom. Slechts 27 klanten zaten toen nog zonder elektriciteit door ''een fout in een kabel''. Omstreeks 15.50 uur had iedereen volgens de voorlichtster weer stroom...

Volgens Enexis ontstond de storing door kortsluiting in een grote stroomkabel. Omdat de beveiliging niet werkte, sloeg die over naar een verdeelstation. Daardoor kwamen grote delen van de regio zonder stroom te zitten. Ook het vaste telefoonverkeer viel uit.

De politie heeft tijdens de storing extra agenten ingezet om hulp te verlenen in het gebied. De stroomstoring heeft voor zover bekend niet tot gevaarlijke situaties geleid.

Aan De Keukentafel Rinel Vriens
Aan De Keukentafel met familie Oerlemans en Smolde...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.