Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep "Veilig Esbeek"

Esbeeks festival wil werk Andreas Schotel in museum Boijmans Van Beuningen

Esbeeks festival wil werk Andreas Schotel in museum Boijmans Van Beuningen
ESBEEK - Ze zetten hoog in, dat beseffen ze zelf ook, maar de organisatie van het Park & Schotel festival gelooft heilig in haar uiteindelijke doelstelling: het werk van kunstenaar Andreas Schotel (1896-1984) moet in het Rotterdamse Boijmans Van Beuningen museum komen te hangen.
De tweede editie van het Park & Schotel festival op 25 en 26 juni wordt als startschot beschouwd voor die doelstelling. Het thema is dan ook 'Rotterdam'. Verschillende artiesten en kunstenaars uit die stad komen hun kunsten vertonen op het gratis festival in Esbeek. Dat vindt plaats in en rond de leegstaande kerk.
 
Boerenleven
Andreas Schotel was een Rotterdamse graficus die 60 jaar lang zijn zomers doorbracht in Esbeek. Daar maakte hij honderden prenten van het boerenleven. Esbeek heeft al een Andreas Schotel museum. "Maar zijn werk moet ook landelijk bekender worden. Dat verdient hij", aldus Hannes Verhoeven van de organisatie.
Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Corry Wezenbe...
Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Hedwig van Do...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.