• Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Start
 • Open dag Torenlei 2 februari 2019

Esbeekse Toneelvereniging "In de Kèkert" schiet met scherp op 2, 3, 6, 8 en 9 februari.

Angelo Miracolli ruimt ze met plezier op. De tegenstanders van de GODMOTHER. De "capo" van maffiafamilie Carleani is niet vies van een "vuil" karweitje. Hij wordt er niet koud of warm van. Moet er eentje worden gevild of geslacht? Hij geniet ervan…! In de Kèkert gaat op de Italiaanse maffiatoer. Maar wel zoals altijd (k)luchtig en gevat. Het publiek op een komische manier vermaken, dat is het uitgangspunt.

Want een avondje niet gelachen is een avondje niet geleefd. De Esbeekse toneelvereniging wil graag staan voor sfeer en gezelligheid. En na het zeer succesvolle "Scrooge" van het afgelopen seizoen in de tot school omgedoopte Esbeekse kerk is men weer terug bij de originele formule, het spelen van een blijspel. Passend bij de club en haar trouwe publiek. Wat houdt dat in, een blijspel spelen? Het is in elk geval niet het vertellen van een simpel verhaaltje met wat grappen en grollen en klaar is Kees. Dat is niet leuk genoeg en dus niet het streven van "In de Kèkert". Nee, een klucht moet leven, de kijker moet het meemaken. Dat is heel belangrijk. En vanuit dat idee gaat de Esbeekse club aan de slag. Spelers proberen de karakters van een te spelen persoon aan te voelen en kruipen in de huid van hem of haar. Een typetje mag best wel worden aangedikt, maar moet ook realistisch en geloofwaardig blijven. Niet (te) overdreven. In navolging van de geslaagde stijl van de regisseur van het eerste uur, Frank van Hamond. Ja, want het wordt alweer de 39ste jaargang van de Esbeekse toneelclub. Wie had dat gedacht toen enkele toneelliefhebbers die door de leeftijd de KPJ gedag moesten zeggen eraan begonnen? Inmiddels is "In de Kèkert" een vaste Esbeekse waarde geworden die jaarlijks een vermakelijk stuk op de planken brengt.

Deze keer is gekozen voor het komische toneelstuk DE GODMOTHER, geschreven door de Belgische schrijver Luuk Hoedemaekers. De leider van de maffiafamilie, Don Carleani is geliquideerd omdat hij zich niet aan de afspraken hield en nu is moeder de vrouw, Donna Vita de baas, DE GODMOTHER. "In de Kèkert" neemt u mee naar wat er zich zoal afspeelt in dit criminele circuit. U krijgt een inkijkje in de wereld van drugs, geweld, uithuwelijking en familievetes. De familie Carleani versus de familie Bruno. Spanning en sensatie! Met een kwinkslag uiteraard.

Zin in een onbekommerde avond voor slechts 8 euro? Dan nodigt "In de Kèkert" u uit om te komen kijken.

U bent van harte welkom op zaterdag 2, zondag 3, woensdag 6, vrijdag 8 en zaterdag 9 februari in de knusse zaal van Gasterij "Schuttershof" in Esbeek. Voor de liefhebbers: Samen met een heerlijk eetarrangement op zondag de 3e voor maar 28 euro!! Kaarten zijn bij Schuttershof te verkrijgen en te reserveren.Telefoon 013-5169242.

Aanvang 20:00 uur. Zorrug dat …..!!! 

Nostalgische middag in Schuttershof.
Opvoedcoach Eline Weijers gast in Bikse Talkshow o...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 02 December 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.