Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

Feestelijke opening Kinderzwerfboekstation BS De Wingerd maandag 10 april 2017

Feestelijke opening Kinderzwerfboekstation BS De Wingerd maandag 10 april 2017

b2ap3_thumbnail_17757490_1152922471482932_3519295867362969761_n.jpg

Kinderzwerfboeken in Esbeek: alle kinderen moeten kunnen lezen!

Esbeek, 29 maart 2017 - Met al meer dan een miljoen zwervende kinderboeken krijgt Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, echt voet aan de grond. Bij basisschool De Wingerd in Esbeek wordt een Kinderzwerfboek-station feestelijk geopend door wethouder drs. B.J.A. Roks op maandag 10 april 2017 om 14.30 uur. Want  alle kinderen moeten toch kunnen lezen? We nodigen de basisschoolkinderen, ouders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, omwonenden en geïnteresseerden van harte uit om bij deze feestelijke opening aanwezig te zijn!

Kinderzwerfboek stimuleert lezen. Lezen is namelijk leuk, avontuurlijk én leerzaam. Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze hun talenten kunnen ontwikkelen. 15% van de kinderen verlaat het basisonderwijs met een taalachterstand. Dat zijn er ruim 40.000 per jaar! Kinderzwerfboek wil daarom alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. Want zonder taalachterstand gaan ze een betere toekomst tegemoet. Basisschool De Wingerd wil de drempel leuker én lager maken voor kinderen om in hun vrije tijd meer te gaan lezen.


Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn boeken met een zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, Kinderzwerfboek-stations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. 

 Meer info
Bij StationsChef Jeannet van der Hamsvoord kan je terecht voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Aan De Keukentafel met Maud Augsburg
Lichtjestocht Esbeek 25 maart
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.