Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start

Glasvezel in Esbeek

Glasvezel in Esbeek

Informatie voor alle inwoners

START GRAVEN IN ESBEEK

In de week van 6 oktober wordt in de Oude Trambaan begonnen met graven voor de aanleg van het glasvezelnet! Wanneer uw straat aan de beurt is, krijgt u vooraf een brief van aannemer Siers Telecom om dat aan te kondigen.

GRATIS AANSLUITING

Onlangs hebben alle bewoners van de kern van Esbeek de ‘Goed Nieuwskrant’ van kabelexploitant CIF ontvangen met nieuws en informatie. Daarbij zat ook een antwoordkaart die u in moet sturen om een gratis aansluiting in uw woning te krijgen. Voor bewoners van de kernen is die aansluiting altijd gratis, ook als u (voorlopig) niet van plan bent om gebruik van de glasvezel te gaan maken. Wij adviseren u om de aansluiting zeker aan te vragen; als u (of een latere bewoner van uw woning) op een later moment alsnog een aansluiting wilt laten aanleggen, zullen daar op dat moment zeker (hoge) kosten aan verbonden zijn.

WAT IS DE KERN VAN ESBEEK EN WAT IS HET BUITENGEBIED?

Voor de aanleg van het glasvezelnet wordt steeds gesproken over ‘de kernen’ en ‘het buitengebied’, maar waar ligt nu precies de grens? CIF kijkt daarvoor naar de blauwe gemeenteborden op de invalswegen die toegang geven tot het dorp. Alles binnen die borden is ‘de kern’.

BUITENGEBIED

Alle woningen in het buitengebied kunnen ook een gratis glasvezelaansluiting krijgen als in het buitengebied minimaal 70% van de bewoners besluit gebruik te gaan maken van het netwerk. Zijmoeten dus een abonnement voor televisie, internet en telefonie gaan afnemen bij Caiway, de dienstverlener die als eerste actief wordt op het netwerk.

Als de 70% deelname in het buitengebied bereikt wordt, is aansluiting dus gratis voor de deelnemers. Neemt u nu geen abonnement, maar besluit u later om alsnog een aansluiting te laten aanleggen, dan zullen er op dat moment (hoge) aansluitkosten in rekening gebracht worden. Hoe hoog die kosten zijn, is nu nog niet bekend, maar ze zullen zeker (veel) hoger zijn dan de kosten voor een abonnement nu. Ter informatie: in het buitengebied van Eersel bijvoorbeeld wordt vooralsnog alleen in een ring rond de kernen glasvezel aangelegd, en daar zullen alle bewoners € 2.500 aansluitkosten moeten betalen, ongeacht de hoeveelheid deelnemers.

ABONNEE WORDEN

Later deze maand krijgt iedereen in de gemeente een aanbod van Caiway. U zult kunnen kiezen uit verschillende pakketten. Natuurlijk vertelt dat aanbod ook precies wat die pakketten inhouden: welke televisie-zenders u gaat ontvangen, van welke internetsnelheid u gebruik kunt gaan maken en tegen welke voorwaarden u kunt telefoneren. En ook niet onbelangrijk: de prijzen van die abonnementen.

CBIZZ

Als u een bedrijf heeft, krijgt u een aanbod van CBizz in de bus of wellicht heeft u dat al ontvangen. CBizz is een zakelijke provider/dienstverlener, die diensten biedt voor bedrijven. De eisen die bedrijven stellen aan met name internetgebruik zijn natuurlijk anders dan de wensen die particulieren daaromtrent hebben. Zo kan voor een bedrijf een zogenaamd vast IP-adres van belang zijn, of gebruik van glasvezel in combinatie met pin-automaat, telefoon-centrale of beveiliging. Bekijk dit specifiek voor uw bedrijf en informeer bij Caiway en CBizz naar de mogelijkheden.

FAMILIEHUIS VOOR en DOOR ESBEEK 15 oktober 19.00 u...
Aan De Keukentafel met Arno Pulles
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 21 May 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.