Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start

Hilvarenbeekse musea eren kunstenaar Andreas Schotel

Hilvarenbeekse musea eren kunstenaar Andreas Schotel

HILVARENBEEK - Met een gezamenlijke expositie eren de zeven musea in de gemeente Hilvarenbeek zondag Andreas Schotel. In museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek zijn onder meer zes recentelijk ontdekte etsen te zien van Rotterdamse kunstenaar, die zestig jaar lang zijn zomermaanden in Esbeek doorbracht.

Ook de andere musea exposeren werk van Schotel. Telkens is er werk geselecteerd dat qua thema bij de eigen collectie van het museum past. Zo is in kermismuseum Soet & Vermaeck en Dansant werk te zien uit een periode dat Schotel gefascineerd leek door het circus. In boerderijmuseum ’t Grutje zijn dan weer etsen te zien waarin hij Brabantse landarbeiders in beeld heeft gebracht.

Ook De Beekse Toren, museumbrouwerij De Roos en natuurlijk het Andreas Schotelmuseum doen mee. Het museumweekend wordt om 12.30 uur geopend door burgemeester Ryan Palmen in de Schuttershof in Esbeek. Daar is een coupon verkrijgbaar waarmee de andere musea die dag gratis bezocht kunnen worden.

Maud Augsburg derde plaats bij Voorleeswedstrijd
Aan De Keukentafel met Maud Augsburg
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 10 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.