Europese Dorpsprijs

Europese dorpsprijs Esbeek in Champions League van Europese dorpen

Esbeek won in 2019 de Nederlandse Dorpsvernieuwingsprijs en is daarom nu de Nederlandse deelnemer aan de Europäischen Dorferneuerungspreis. In deze wedstrijd strijdt Esbeek tegen 25 andere dorpen uit heel Europa, die stuk voor stuk de beste zijn in hun eigen land of deelstaat. Een echte Champions League dus!

De Esbeekse inschrijving

De inschrijving is in februari 2020 aangeboden aan de jury en bestaat uit 3 delen:

  1. Een Bidbook, met daarin alle informatie over Esbeek, geografische en demografische gegevens, geschiedenis, ontwikkelingen, uitgevoerde projecten, organisatie en toekomstvisie.
  2. Een poster, die het bidbook samenvat.
  3. De film Sjee, een 35 minuten durende film over Esbeek, die we gemaakt hebben om aan de jury te laten zien wat de identiteit van ons dorp is.Geef je tekst hier ...
  4. Foto's van de ontvangst van de Jury op 25 augustus 2021:

Sjee, Lijm van Esbeek

De première van de film ‘Sjee’ was op 30 juli in filmtheater Schuttershof. De internationale online release was op maandag 16 augustus 21:00 uur. Vanaf dat moment is de film wereldwijd te bekijken via www.esbeek.eu. Veel kijkplezier

Bidboek

Bekijk hieronder het ingezonden bidboek.

Download bidboek (DE)
Download bidboek (NL)
Poster

Poster

Visuele samenvating bidboek

Film jurybezoek

Film Jurybezoek Europese Dorpsvernieuwingsprijs

Op 25 Augustus 2021 heeft de jury van de Europese Dorpsvernieuwingsprijs een bezoek gebracht aan ons dorp. Bekijk hier de film van deze dag.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.