Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Uitslag Buurtenbattle

In den Bockenreyder in Esbeek is beste café van Nederland

ESBEEK/OISTERWIJK/GILZE - Herberg In den Bockenreyder in Esbeek is uitgeroepen tot beste café van Nederland door Misset Horeca in Hilversum. Eetcafé De Tijd in Oisterwijk werd verkozen tot derde beste café. Tijdens de uitreiking van de Café Top 100 kreeg The Banner in Gilze de publieksprijs. 

In den Bokkenreyder is het etablissement van Ad en Riet de Bruyn. "Warmer en hartelijker kan het niet", oordeelde de jury. Vorig jaar eindigde In den Bockenreyder als zesde. Als nummer twee in de Café Top 100 eindigde De Bonte Koe in Leiden. 

Bekijk hier de volledige Café Top 100.

 

In den Bockenreyder in Esbeek beste café van Nederland: 'Heel veel Brabantser wordt 't niet'

HILVERSUM - Het beste café van Nederland ligt in de bossen bij Esbeek. Volgens de Café Top 100 van MissetHoreca is dat namelijk In den Bockenreyder. Maandagavond werden in Hilversum de horecaprijzen uitgereikt. Volgens de jury is In den Bockenreyder een bedrijf 'dat uit elkaar spat van warmte en humor'. Heel veel Brabantser wordt ’t volgens de jury niet. 

Vorig jaar stond In den Bockenreyder nog op plaats zes in de Café Top 100. Café De Tijd in Oisterwijk staat dit jaar op een derde plek. De Beyerd in Breda is terug te vinden op plaats zes.   

Top 100
Andere Brabantse cafés in de top honderd zijn: Bar le Duc in Den Bosch (26), Bolle in Tilburg (51), Oud Brabant in Oirschot (59), De Michel in Haaren (61), De Korenbloem in Tilburg (63), The Banner in Gilze (65, ook winnaar van de publieksprijs), Roels Eten & Drinken in Den Bosch (70), Hart van Breda in Breda (79), Buddha’s in Steenbergen (94) en D’n Eeterij in Kruisland (95).

The Banner in Gilze deed voor het eerst mee aan de verkiezing en ging dus meteen aan de haal met de publieksprijs. 579 stemmen kreeg de Irish Pub. In de top tien van de publieksprijs behaalde In den Bockenreyder overigens de derde plek met 432 stemmen.  

Betalen om mee te doen
Vorige week meldde de Gelderlander dat bijna een kwart van de cafés die vaak al jaren in de Top 100 staan, dit jaar ontbreekt. Cafés moesten dit jaar volgens de krant namelijk betalen om mee te doen aan de competitie. En dat weigerden veel horeca-ondernemers te doen.

Aan De Keukentafel met Gijs Geerts
AANDACHT RABOBANK VOOR ESBEEKSE PLANNEN
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.