• Made in Esbeek

  Made in Esbeek

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Samenwijs in de kerk

  Samenwijs in de kerk

  "De verbouwing is in volle gang"

  Meer

Bikken bij de Buren 16 december 2017

Bikken bij de Buren 16 december 2017

Een tijdje geleden werden we benaderd om mee te denken over een manier om  het 10 jarig bestaan van de Coöperatie te vieren. We wisten toen meteen dat we iets wilden organiseren waarmee we het dorp ‘in beweging’ zouden krijgen. Er worden al veel mooie evenementen georganiseerd in Esbeek. We wilden naast alle bestaande activiteiten iets origineels en ludieks doen.

Zo is het idee voor ‘Bikken bij de Buren’ ontstaan. De bedoeling is dat mensen bij elkaar aan tafel schuiven, elke gang bij iemand anders thuis. Niet perse bij je directe buren, maar juist bij dorpsgenoten waar je normaal gesproken niet zomaar aan tafel schuift. En omdat we in Esbeek allemaal een beetje buren van elkaar zijn, ontstond ‘Bikken bij de Buren’.

Het idee is dat je op 16 december vanaf 18.30u drie gangen gaat eten, telkens op een ander adres en telkens met andere tafelgenoten. Ongeveer de helft van de deelnemers kookt. Dat mag culinair, maar mag juist ook heel eenvoudig. Het gaat om de gezelligheid aan tafel en het ontmoeten van dorpsgenoten.

Een weekend van tevoren krijgen alle deelnemers specifieke informatie, zodat ze weten of ze moeten koken en welke gang dat is (voor-, hoofd- of nagerecht).

15 december (een dag van tevoren) hoor je waar je voor de eerste gang verwacht wordt.

16 december krijg je op het eerste adres een enveloppe met het adres voor de tweede gang, op het tweede adres krijg je een enveloppe voor de derde gang.

We sluiten de avond gezellig af bij Schuttershof met alle deelnemers. Hier krijgt iedereen een laatste vierde gang en is er volop gelegenheid om na te praten.

We zijn heel blij dat we inmiddels 100 enthousiaste deelnemers hebben. Mocht je alsnog graag mee willen doen? Dat kan! Door ons flexibele computer programma kan je je nog tot uiterlijk 8 december aanmelden via esbeek.eu

We kijken uit naar een fantastisch evenement waar nog lang over nagepraat wordt.

Heel graag tot 16 december!

Smakelijke groeten, organisatie ‘Bikken bij de Buren’

Corné, Inge, Jan, John en Miriam

300.000 euro aan schade: bomenkweker uit Esbeek ei...
TONEELGROEP IN DE KÈKERT NEEMT EVEN BEZIT VAN ESBE...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 21 November 2018
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.