Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Aan De Keukentafel met handboogvereniging Oefening en Uitspanning 1878

Kritiek Gemeenschapslijst op plan kerk Esbeek

Kritiek Gemeenschapslijst op plan kerk Esbeek

HILVARENBEEK - Gemeenschapslijst heeft kritiek geuit op het voorstel van het college om de Adrianuskerk in Esbeek om te bouwen tot samenwijsaccommodatie (SWA). Volgens fractievoorzitter Cees van Hoof geeft wethouder Jan van de Wiel (CDA) onvoldoende inzicht in de financiële risico's voor de gemeente Hilvarenbeek.

BD logo 2“Het is twee weken voordat we een besluit moeten nemen over een investering van 2,8 miljoen euro, maar nergens in het voorstel staat een risicoparagraaf”, aldus Van Hoof. Hij benadrukte dat ook Gemeenschapslijst, de grootste partij in de Hilvarenbeekse gemeenteraad, graag een SWA in Esbeek gerealiseerd ziet worden, maar weigerde vooralsnog zijn voorkeur voor een locatie uit te spreken. ,,Voor ons liggen alle opties nog open." Een andere (goedkopere) optie is nieuwbouw op de huidige locatie van basisschool de Wingerd.

Samen met de dorpscoöperatie Esbeek en stichting Boei (gespecialiseerd in cultureel erfgoed), ontwikkelde architect Steef Luijten een plan om het gebouw te herbestemmen als basisschool en kinderopvang. Daarmee worden twee vliegen in één klap geslagen. De kerk blijft als cultureel erfgoed voor het dorp bewaard en basisschool de Wingerd kan het huidige, verouderde schoolgebouw verlaten. HOI Werkt en CDA zijn voorstander van het plan. De VVD hield donderdag nog een slag om de arm en vroeg ook om een onderbouwing van de risico's.

Concert KlarinetNsemble 26 maart 11.00 CC Elckerly...
Aan De Keukentafel met Ad Van Hooijdonk
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.