• Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

​Kun jij reanimeren? Red levens in jouw buurt. Nieuwe basiscursus reanimeren en AED bediening in Esbeek.

Ieder uur overlijden in Nederland gemiddeld twee mensen aan een hart- of ademhalingsstilstand. Bij sommige slachtoffers is dit te voorkomen. Als omstanders reanimatie kunnen toepassen, kunnen daarmee levens worden gered; ook uw leven!

Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. U leert hoe u iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen. In 2 avonden leert u in kleine groepen hoe u moet handelen als iemand onwel wordt.
Wat gaat u zeggen tegen 112 en wat doet u daarna?
Met de vaardigheden die u op deze cursus leert kunt u de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructrice leert u een aantal stappen die u moet doorlopen wanneer u geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hart- of ademhalingsstilstand. U leert o.a. het slachtoffer te beademen, borstcompressies (hartmassages) te geven en een AED te gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt u het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geeft u het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Al redelijk wat inwoners van Esbeek en omgeving zijn in het bezit van een reanimatie-diploma en volgen de jaarlijkse herhalingscursussen. Maar het zijn er nog lang niet genoeg. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat er niemand in onze nabije omgeving het risico loopt te overlijden omdat er niet tijdig genoeg hulp verleend kan worden. Bij voldoende belangstelling organiseren wij daarom opnieuw bovenstaande basiscursus. De cursus duurt 2 avonden van ongeveer 2 ½uur en vindt plaats in Schuttershof. Kosten zijn € 25,00. Na het behalen van dit basisdiploma wordt u jaarlijks opgeroepen voor het volgen van een herhalingsles om uw kennis en vaardigheden op peil te houden. Deze herhalingsles kost € 12,50.

Belangrijk om te weten: diverse zorgverzekeraars vergoeden een reanimatie-cursus en de herhalingslessen via de aanvullende verzekering. Check dit bij jouw verzekering. Meestal vind je deze vergoeding onder het kopje 'preventieve zorg' of 'preventieve cursus'.

De basiscursus(sen) zal plaats vinden in de maanden maart en/of april 2019.

Je kunt je opgeven bij Marjo Peijs via E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeldt daarbij je naam, geboortedatum, adres, email-adres en telefoonnummer.

Na afloop van de cursus ontvang je een op naam gesteld certificaat van de Nederlandse reanimatie raad.

Ook werkgevers en verenigingen kunnen hun personeel en leden aanmelden.

Na inventarisatie van het aantal belangstellenden ontvangt u nader bericht.

Reanimatie Esbeek

Chris Way en Marjo Peijs

De kracht van samen-doen: participatiemeter staat ...
NorbertusBode Kerst-editie 2018
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 19 January 2021
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.