Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

Lekker spelen op straat!

Elk jaar organiseert buurtvereniging Leeuwerik II in Esbeek de Nationale Buitenspeeldag. Dit jaar vond de Nationale Buitenspeeldag plaats op woensdag 10 juni. Vanwege de Corona-maatregelen had de organisatie in overleg met de gemeente het programma wat aangepast, maar desalniettemin hebben de kinderen in Esbeek enorm genoten!

De straten rond het speeltuintje aan de Hofstad waren die dag afgesloten voor het verkeer. In de ochtend zijn de kinderen van Samenwijs Torenlei per groep lekker komen spelen. Van de peuters tot groep 8, allemaal hebben ze heerlijk op straat gespeeld.

In de middag waren er voor de kinderen allerlei spelmaterialen beschikbaar, zoals een springtouw, stoepkrijt, zaklopen, elastiek etc. De kinderen hebben volop genoten van het feit dat ze veilig over straat konden fietsen en op straat heuse kunstwerken konden maken. En er was een strippenkaart te koop, waar kinderen enkele lekkere versnaperingen konden verkrijgen, waaronder een heerlijke appel of banaan, gesponsord door AH Hilvarenbeek.

We hadden extra maatregelen genomen, om de corona-richtlijnen te volgen, zoals vooraf aanmelden en betalen van de strippenkaart via tikkie, geen koffie en thee verkoop, zo min mogelijk ouders aanwezig, extra handen desinfecteren etc.Maar dit heeft voor de kinderen geen invloed gehad op hun dag. Het feit dat ze vrij op straat konden spelen, zonder op het verkeer te hoeven letten, maakte de dag al tot een succes.

Als klap op de vuurpijl mochten de kinderen ook nog heus schatgraven. Als ze in de zandbak een 'gouden' steen hadden opgegraven, kregen ze een klein prijsje. Uiteindelijk waren alle kinderen als een dolle aan het graven. En daarna was er veel plezier met de mini waterpistolen.

Kortom, ondanks de corona-maatregelen, hebben de kids van Esbeek een super leuke dag gehad!

We willen hierbij Albert Heijn Hilvarenbeek enorm bedanken voor de sponsoring van het fruit!

Emma Clark, Ingrid Dirks, Bianca van Roovert en Carlijn vd Sande-vd Borne 

Sportkantine de Hondsbosch vanaf heden cashless
Aan De Keukentafel met Karlijn Soetens
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 29 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.