Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Foto's Optocht Carnaval 2016

Louis kookt twee sterren in de huiskamer van Esbeek

Hoe doe je dat? Een klasgenoot bracht me op een idee. Laat ik een keer gaan koken in Esbeek oftewel in de huiskamer van Café Schuttershof. Voor mij is er niets mooiers dan mensen verblijden met mijn kookkunsten die ik uitoefen op mijn werk bij restaurant De Lindehof in Nuenen en op school. Voor sommigen zal het overkomen als uitsloven. Maar voor mij het het allerbelangrijkste dat ik mijn passie en kookkunsten kan tonen aan anderen, waardoor zij geïnspireerd en enthousiast worden en genieten van mijn menu.

Na toch nog wel een paar weken te hebben getwijfeld hakte ik de knoop door. Dit na een demo die we op school hadden gekregen van een chef uit Delft. Zijn motto: “gewoon doen!!”. Voor mij was het dus ook duidelijk ’gewoon bellen en doen’. In die week en de week daarop tot in de late uurtjes op mijn vrije dagen, maar ook na het werk zitten woelen. Wat zou ik gaan maken. JA, ik ben er uit! Een menu met een mix van componenten die ik op mijn werk en op school gebruik.

Amuse: Rendang, gember, kimchi en kool

Voorgerecht: Zeebaars, komkommer, avocado, radijs en sushi

Tussengerecht: Schol, witte bonen, sjalot, spinazie, groene kruiden en vadouvan

Hoofdgerecht: Kalf, wortel, bataat en specerijen

Nagerecht: Banaan, caramel, pure chocolade en 5-spice

Hopelijk loopt het water al in uw mond zodat ik u kan ontvangen op donderdag 30 april 2015 rond 18.00 in Café Schuttershof in Esbeek, bij Hilvarenbeek. Het enige nadeel van deze avond is dat ik maar maximaal 25 personen kan laten genieten van dit menu, wacht dus niet te lang met reserveren. De kosten van het menu zijn € 35,00 exclusief dranken. Na aftrek van de (inkoop)kosten hou ik hier nog een klein bedrag aan over dat ik ga gebruiken voor verdere scholing, zodat ik deze avonden nog vaker en spectaculairder voor u kan maken. Reserveren kan door een mailtje te sturen naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.met de volgende informatie:

Naam: Aantal personen: Telefoonnummer: e-mail: Opmerkingen:

Een tijdje geleden en dan bedoel ik de zondag met carnaval werd ik aangesproken door wat feestvierders. “Hé Louis, hoe is het met jou? Je blogs zijn echt leuk om te lezen en super interessant!” Er is dan ook niets zo fijn om dat te horen van andere mensen dan je familie.

Je familie begrijpt zulke verhalen meestal sneller omdat ze er meer van op de hoogte zijn van wat ik doe. Kijk, dit biedt mogelijkheden voor de toekomst. Ik blijf hiermee doorgaan. Carnavalsmaandag kwam ik de eigenaar van Café Schuttershof in Esbeek tegen bij de bar. “Hé Louis, hoe ist?” “Ja goed hè, mag niet klagen”. Toch ben ik een klein beetje op zoek naar uitdagingen waardoor ik druk blijf voelen op mijn schouders nu de examens achter de rug zijn. Deze druk heb ik nodig om scherp te blijven.

Bijeenkomst LANGER ZELFSTANDIG WONEN
Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Jeanne Hessel...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.