• Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Start

Mantelzorgcompliment voor onze mantelzorgers!

Mantelzorgcompliment voor onze mantelzorgers!

Mantelzorg is een veel gebruikte term. Zeker de laatste jaren horen we deze term nogal eens vallen. Mantelzorger ben je als je langdurig voor een chronisch zieke, een gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit je omgeving zorgt. Uit onderzoek is gebleken dat in Hilvarenbeek zo ongeveer 1000 mantelzorgers zijn.

Dat kunnen kinderen zijn die voor een psychisch zieke moeder zorgen, iemand die zorgt voor zijn echtgenoot met dementie, een moeder die voortdurend de zorg voor haar gehandicapte kind draagt, etc.
Mantelzorg en vrijwilligerszorg worden vaak door elkaar gehaald. Toch zijn het verschillende dingen: 

 

Mantelzorg overkomt je
Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen en verrichten soms verpleegkundige handelingen.
Voor vrijwilligerszorg kies je
Vrijwilligers kiezen ervoor om te zorgen. Als zij met het vrijwilligerswerk starten, is er (nog) geen emotionele band. Zij verlenen hun zorg voor een beperkt aantal uren en kunnen hier op eigen initiatief mee stoppen. Zorgvrijwilligers werken in georganiseerd verband en verrichten nooit verpleegkundige handelingen.

Het mantelzorgcompliment in Hilvarenbeek:
Elke gemeente mag zelf bepalen of ze hun inwoners een mantelzorgcompliment geven. Elke gemeente mag ook zelf bepalen hoe dit mantelzorgcompliment er uit ziet. In de gemeente Hilvarenbeek bestaat het mantelzorgcompliment in 2017 uit een geschenkbon van EUR 40,00 van de winkeliersvereniging.

Voorwaarden:
• U verricht mantelzorgtaken
• U doet dit voor een persoon die woont in de gemeente Hilvarenbeek
• U bent geen vrijwilliger
• U bent op dit moment nog mantelzorger

Bent u mantelzorger? Dan kunt u kunt het mantelzorgcompliment het hele jaar op komen halen. Voor mantelzorgers voor cliënten die in Esbeek wonen kan dat bij onze dorpsondersteuner: Mariet Pulles, Heuvelaar 6, Esbeek, telefoon: 06 22 39 49 66, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maak vooraf svp een afspraak (per telefoon, app of e-mail).

Paardenclub Esbeek stopt na vergane glorietijden
Koffie met de 'bloemengieters'
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 06 June 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.