• Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

Maud Augsburg derde plaats bij Voorleeswedstrijd

Eva Koning wint Brabantse finale van Nationale Voorleeswedstrijd in Verkadefabriek

DEN BOSCH - Eva Koning heeft vrijdagavond in de Verkadefabriek de Brabantse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op haar naam geschreven. De scholier van KBS De Griffioen uit Prinsenbeek kwalificeerde zich door dit resultaat voor de landelijke finale, die op 17 mei in Amstelveen is.

 
Maud Augsburg, leerling van BS De Wingerd uit Esbeek © Chris Korsten


In totaal deden er acht 'voorleeskanonnen' uit groep 7 en 8 mee aan de strijd. Alle finalisten kregen de opdracht om voor te lezen uit hun favoriete kinderboek. De winnares had gekozen voor een fragment uit Matilda van Roald Dahl. Toeval of niet, maar ook Tijs Berkers van BS Het Talent uit Asten had zijn oog laten vallen op het betreffende boek. De in Den Bosch woonachtige Sammie Schouten, leerling van Altena Onderwijs uit Drunen, eindigde op de tweede plaats. Een opvallend gegeven was dat ze uitgedost in een fraai glitterjurkje, dit om haar performance kracht bij te zetten. Maud Augsburg van BS De Wingerd uit Esbeek, een andere deelnemer uit de regio, slaagde er niet in om een prijs te pakken.

De vierkoppige jury bestond uit de schrijvers Gerard Sonnemans en Erik van Os, lees- en mediaconsulent Annemieke van Beek en Isa Knol, de Brabants Voorleeskampioen van vorig jaar. ,,Het niveau was dit keer erg hoog. Als jury hebben we echt peentjes moeten zweten om uiteindelijk een winnaar aan te kunnen wijzen. De deelnemers waren aan elkaar gewaagd. Een sterk punt van Eva was dat ze bepaalde emoties kon wegzetten, zonder dat ze over de top ging. Met andere woorden: ze vloog geen enkel moment uit de bocht", aldus Sonnemans. 

De organisatie was in handen van Cubiss. Hippe Gasten, met presentator Jan van der Elsen in de gelederen, was verantwoordelijk voor de muzikale begeleiding. Tevens was er een voorleeswedstrijd voor studenten aan de Pabo en aanverwante opleidingen.

VLOOIENMARKT HARMONIE CONCORDIA HILVARENBEEK ZATER...
Hilvarenbeekse musea eren kunstenaar Andreas Schot...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
dinsdag 31 March 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.