Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

Meer nieuws In den Bockenreyder

Een bedrijf dat uit elkaar spat van warmte en humor. Ad en Riet de Bruyn runnen een compleet horecabedrijf, zonder dat de caféfunctie verloren gaat. Voor de schermen komt het allemaal gemoedelijk en bedaard over en ook achter de schermen klopt In den Bockenreyder als een bus.

Heel veel Brabantser wordt ’t niet. Herberg In den Bockenreyder straalt in alles de gemoedelijkheid uit waar de provincie zo prat op gaat. Onthaasten is het credo in het natuurgebied van Hilvarenbeek, onder de rook van Tilburg.

 

Om bij In den Bockenreyder te komen, dient de bezoeker zijn auto, fiets of paard – die zijn er daadwerkelijk –over een zandpad te navigeren. Tussen de bossen van landgoed ‘De Utrecht’ ligt de voormalige herberg. Hier runnen Ad en Riet de Bruyn het beste café van Nederland. De jury is vooral te spreken over de verzorging, binnen en buiten. We komen drie keer op bezoek en nooit staat er een kaartje scheef, plakt een tafeltje of staat er te lang een niet-afgeruimde tafel in het zicht. Elke morgen worden de zand- en kiezelpaden geharkt en – zo lijkt het – iedere minuut worden de tafeltjes met een sopje afgenomen. Meubilair ziet er sowieso goed uit. Oud, passend bij het concept, soms sleets, maar nooit verwaarloosd of stuk. En die lijn van verzorging en warmte zet zich door bij het personeel. Want alles kan er nog zo goed bij liggen en goed worden onderhouden, de ontvangst door de medewerkers kan ieder bezoek maken of breken.

Warm welkom
En óf ze het bezoek hier maken. Met de kenmerkende Brabantse tongval word je hartelijk welkom geheten, vergezeld van een oprechte glimlach. Medewerkers weten je het gevoel te geven dat ze blij zijn dat juist jij hebt besloten een bezoekje te brengen aan In den Bockenreyder. Het valt ons op dat iedere medewerker het gasten écht naar de zin wil maken. Een praatje waar het kan, zonder dat het ook maar een seconde ten koste gaat van de service of de kwaliteit. Medewerkers zien er ook goed uit, in hun rood-geruite overhemden.

Over de kwaliteit en de service ook niets dan goeds, ze zijn niet voor niets de nummer 1. Tussen al het fijne bier en de mooie koffies kunnen we de geroemde uitsmijters meer dan aanraden. Het verorberen is een uitdaging op zich, maar het loont de moeite dubbel en dwars. Voor zover we al over ‘moeite’ zouden spreken. Wie hier komt op terrasdagen, wordt getrakteerd op een hoeveelheid aan bonussen.

‘s Ochtends vroeg komen fietsers en wandelaars voorbij en ook ruiters weten hun weg naar de herberg te vinden. Voor hun paarden zijn dan ook speciale voorzieningen gebouwd. Dat kunnen weinig cafés in deze lijst hen nazeggen. Zodra het droog en niet te koud is, zit het hier dan ook ramvol. Een flinke hoeveelheid personeel zorgt ervoor dat elke gast tijdig en op niveau bediend wordt.

Humor en klasse
We zouden het moeten nakijken, maar het is waarschijnlijk nog niet doorgekomen dat de jury een bedrijf beoordeelde met ‘hier zit humor in.’ Niets is zo persoonlijk als gevoel voor grappen en grollen, maar wie zijn oog op de vele bordjes in In den Bockenreyder laat vallen, die zijn net als de complete website volledig in het lokale dialect, kan een glimlach ongetwijfeld niet onderdrukken. In plaats van ‘Verboden toegang’ hangt er bijvoorbeeld een fraai handgeschilderd bord met ‘Ho Ho, dees deur is allêên vur ons èège..!’ En de sluitingstijden zijn doordeweeks ‘tot schemering’ en in de weekenden ‘Tot de kastelein gao slaope’.

Het past allemaal perfect in het dromerige, bosrijke plaatje en bij de gemoedelijke kastelein. Maar zo rustig en kalm als het er aan de voorkant aan toegaat, zo strak en georganiseerd zit de achterkant in elkaar. Want het knappe van dit café is toch wel dat de gemoedelijke voorkant wordt ondersteund door een retestrake achterkant. Routing, werkwijzes, klachtenbehandeling, maar ook schoon en opgeruimd. Van de keukenvloer tot de koelcellen, van de opslag tot de parkeerplaats, het is wellicht eén van de grootste verrassingen die de jury aantrof: doordat het achter de schermen zo optimaal geregeld is, kunnen de gasten aan de voorkant maximale service krijgen.

Beste café van Nederland
Twee jaar terug was In den Bockenreyder al content met de 14e plek en de titel ‘Tweede van Brabant’. Vorig jaar waren Ad en Riet de Bruyn ronduit enthousiast over hun 6e plek en de titel ‘Beste Café van Brabant.’ Nu zijn ze het allerbeste café van Nederland. Het is hen en het gehele team van harte gegund. De ultieme combinatie van vakmanschap, gastheerschap, kunde, kwaliteit en service zorgen er dit jaar voor dat de jury van de Café Top 100 niets anders kon dan Herberg In den Bockenreyder uit te roepen tot de meer dan terechte nummer 1 van de Café Top 100 2015/2016.

Sinds 1928 in de familie
Ad en Riet de Bruyn runnen In den Bockenreyder al sinds mensenheugenis. Ad’s grootvader nam op deze plek in 1928 de Herberg over. In 1932 werd het een café. Toen zijn vader op jonge leeftijd overleed, nam Ad zelf het roer in handen. Hij was op dat moment 16 (!). Hij sprong voor die tijd al regelmatig bij in de zaak. Inmiddels zijn broer en zus dé gezichten van het schilderachtige café op landgoed De Utrecht, nabij Hilvarenbeek. Ad met name aan de voorkant, Riet vooral aan de achterkant.

In den Bockenreyder
Dunsedijk 3, Esbeek
Indenbockenreyder.nl

Ondernemers:
Ad de Bruyn en Riet de Bruyn.

Artikel Omroep Brabant

Artikel Singlessite

Aan De Keukentafel met Gijs Geerts
AANDACHT RABOBANK VOOR ESBEEKSE PLANNEN
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.