• Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

MTB Najaarstocht 2016 9 oktober

b2ap3_thumbnail_doek4.jpg

Op zondag 9 oktober wordt de Esbeekse Najaarstocht weer georganiseerd. Hieronder vind je belangrijke details met betrekking tot de tocht:

Afstanden: Je kunt 30, 45, 60 of 75 km rijden. Tijdens de tocht zelf kun je eventueel nog kiezen deze afstanden in te korten of te verlengen.

Inschrijven kan op de dag zelf. Voorinschrijving is niet nodig. Inschrijving voor de 60 en 75 km tussen 8.00 en 9.00 uur. De inschrijving voor de 30 en 45 km vindt plaats tussen 8.00 en 10.00 uur op sportpark Den Hondsbosch aan de Esbeekseweg 14 te Esbeek.

De Esbeekse MTB-Tocht is een Toertocht en uitdrukkelijk geen wedstrijd. Mocht je erg hard willen rijden dan adviseren we je tussen 8:00 en 8:15 uur te vertrekken. Anders vragen we je begrip voor de langzamere deelnemers op het parcours. Wij doen in ieder geval ons best om te zorgen dat in het begin van het parcours iedereen zo snel mogelijk verspreid wordt.

We zijn al enkele jaren bezig het parcours te vernieuwen. Ook dit jaar hebben we weer een aantal nieuwe tracks toegevoegd. Het uitdagende parcours leidt je door de mooiste natuur van de Kempen. Je zult veelal over onverharde paden en single tracks rijden. Harde weg is een uitzondering op dit parcours!

Het inschrijfgeld bedraagt € 4,-. Er is geen korting voor NTFU leden.

Tijdens de 30 en 45 km tochten zul je één en in de 60 en 75 km tochten twee pauzeplaatsen aantreffen. De pauzeplaatsen zijn rijkelijk voorzien van eten en drinken. Zo zul je op de pauzeplaatsen soep, thee, koek, sportdrank en fruit aantreffen.

Er is voldoende parkeergelegenheid rondom de start locatie. Het adres van de start is: Esbeekseweg 5085EA Esbeek. Volg de aanwijzingen van onze parkeerbegeleiders.

Bij natheid is er een bikewash voorzien nabij de finish. Zo kan je fiets netjes de auto of schuur in.

MTB-Esbeek heeft op het parcours posten staan die de fietsers begeleiden en waarschuwen op gevaarlijke punten. Deze mensen mogen de fietsers helpen maar niet het verkeer regelen. Ze zijn er dus voor jouw veiligheid. Je wordt geacht je ten alle tijden aan de verkeersregels te houden.

Tevens hebben we trajectcontrole op ons parcours. Dat zijn groepjes van 2 MTB-Esbeek bikers (herkenbaar aan het MTB-Esbeek tenue), die elk zo'n 5 km parcours voor hun rekening nemen. Deze personen controleren of de bordjes nog goed staan, maar assisteren ook in geval van incidenten. Zij weten waar ze zijn en kennen ook de snelste weg terug naar het startpunt. Ze zijn er niet om jouw band te repareren of andere technische assistentie te geven.

Jouw eigen veiligheid heb je ook zelf in de hand. Zorg tenminste voor een goede helm en adequaat materiaal en gedrag.

Het parcours wordt volledig uitgepijld met onze eigen herkenbare pijlen. Deze pijlen zijn beter zichtbaar dan de pijlen die je in andere tochten tegenkomt. De pijlen worden op paaltjes op ongeveer 1 m hoogte weggezet. We houden de pijlen aan de rechterkant van de route. Wanneer je de bocht doorkomt, zul je in de bocht of vlak na de bocht een bevestiging aantreffen. Deze bevestiging bevindt zich dan in de buitenbocht zodat hij goed zichtbaar is. Ook splitsingen worden duidelijk aangekondigd en middels grote affiches bewijzerd.

Tenslotte wensen we je veel plezier met de tocht.

Tot de 9e oktober!

Bestuur MTB-Esbeek

Jaarverslag 2014
Antwoorden Buurtenbattle Esbeek 2016
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 24 September 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.