Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep "Veilig Esbeek"

NATUURBEGRAAFPLAATS IN ESBEEK GUNT DICHTERS ALLERLAATSTE RUSTPLAATS

 

 
ESBEEK - Natuurbegraafplaats De Utrecht krijgt een ereveld waar dichters en andere schrijvers herbegraven kunnen worden. Zo kunnen deze cultuurdragers een eeuwige rustplaats in de natuur krijgen als hun graf elders geruimd moet worden.
Wij vinden het gepast om deze cultuurdragers een tijdloze plaats te bieden
Het ereveld gaat Kunstrijk heten. Het wordt in gebruik genomen op 2 september met de herbegrafenis van Halbo C. Kool. Deze dichter en schrijver ligt sinds 1986 begraven in Hilversum waar zijn graf dit jaar weg moet.
 
'Wij vinden het gepast om deze cultuurdragers een tijdloze plaats te bieden in de door hen ooit zo geliefde natuur', meldt De Utrecht over het nieuwe initiatief. Het ereveld is uitsluitend bedoeld voor herbegrafenissen.
 
Net als op de rest van het terrein mogen er op Kunstrijk geen grafstenen of monumenten komen. Alleen een vergankelijke boomschijf met naam en dichtregel zal de nieuwe rustplaats van Kool markeren.

 

MTB Najaarstocht 2016 9 oktober
Antwoorden Buurtenbattle Esbeek 2016
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.