Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Uitval Bus 143 op 6 februari

NIEUWE BELEVING FIETSTOCHTEN MET BRABANTSE FIETSAPP

ESBEEK - Loerend naar de smartphone stappen groepjes sportievelingen op hun fiets. Hun aanzien doet vermoeden dat de Pokémon Go rage de Esbeekse bossen heeft bereikt, maar dit is niet het geval. De fanatiekelingen zitten op hun tweewieler om de moderne routekaart van Fietsnetwerk en Routebureau Brabant te testen: de app ‘Routes in Brabant’.

De applicatie gidst fietsers door verschillende routes in de provincie en informeert hen tegelijkertijd, op basis van hun gps-locatie, over bezienswaardigheden tijdens de tocht. Deze nieuwe variant van de klassieke knooppuntenroute moet de fietstochten en daarmee de toeristische sector in Brabant stimuleren. Donderdag keurden geïnteresseerden de Landgoederenroute, een parcours van 23,89 kilometer dwars door de Kempen.

Afwisselend
Piet en Truus van de Graef en Ton en Fien Bakels uit Aarle Rixtel dronken bij startpunt In den Bockenreyder een extra kop koffie door de harde regen, maar voltooiden de tocht zonder buien. De route die zij testen, loopt door Netersel en Lage Mierde, maar ook door Landgoed de Utrecht, bestaande uit bossen, heide en vennen. ,,Het afwisselende landschap bevalt me”, zegt Fien Bakels. ,,Je passeert leuke plaatsjes, mooie stukken bos en genoeg picknickplekken.”

Gebruikers van de applicatie hoeven niet continue op hun smartphone te kijken. De ‘ouderwetse’ groenwitte bordjes wijzen fietsers ook de weg. Bovendien is het onveilig om veelvoudig naar een beeldscherm te staren en tegelijkertijd op het verkeer te letten, beseft Wouter Terpstra, eigenaar van ontwikkelaar Fietsnwerk. ,,De app geeft maar zo nu en dan een melding”, vertelt hij. ,,Zie dit als een virtuele knooppuntenroute die een extra beleving geeft aan het fietsen."

MTB Najaarstocht 2016 9 oktober
Antwoorden Buurtenbattle Esbeek 2016
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 01 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.