Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start

Nostalgische middag in Schuttershof.


Op donderdagmiddag 24 januari hebben een aantal dorpsgenoten hele plezierige herinneringen opgehaald aan vroeger. De werkgroep senioren van de coöperatie Esbeek had namelijk een muzikale verhalenvoorstelling naar ons "cultureel centrum" gehaald. Deze voorstelling is gemaakt in het kader van de festiviteiten rond de honderdste verjaardag van Jan Naaijkens en bestaat uit een aantal zeer herkenbare verhalen uit onze omgeving, afgewisseld met de mooie muziek van het trio H2M, muzikanten van het RSO Midden-Brabant. Het lukte verhalenverteller pur sang Michiel van der Sanden om het publiek te boeien met de verhalen rond de oude tradities en gebruiken uit de gemeente. De vele herkenbare personen en situaties werden zichtbaar en hoorbaar met genoegdoening ontvangen door de aanwezigen. Als kers op de taart vertolkte Michiel samen met het trio nog een tweetal bekende, door Jan Naaijkens geschreven, liederen die door de aanwezigen werden meegezongen.

Eigenlijk een middag die je als "oudere" dorpsgenoot beleefd zou moeten hebben!!

Dat kan nog, want de voorstelling wordt in februari nog 5 keer opgevoerd in Hilvarenbeek(dinsdag 5 en 12), Diessen(donderdag 14 en dinsdag 19) en Haghorst(donderdag 28). 

Aan De Keukentafel met ex-Esbekenaar Johan Romme
Esbeekse Toneelvereniging "In de Kèkert" schiet me...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 10 December 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.