Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"

OMWONENDEN MIERBEEK IN ESBEEK VREZEN UITBREIDING

 

ESBEEK - Een groep verontruste bewoners van de Esbeekseweg, Laag Spul en de Gasthuisweg
    heeft het Hilvarenbeekse college om duidelijkheid gevraagd over de toekomstplannen voor de Mierbeek. Het college zou de mogelijkheid onderzoeken om het bestemmingsplan ten noorden van het bedrijventerrein te wijzigen van agrarische naar industriële bestemming. Door zo'n expansie zou het bedrijventerrein ongeveer tegen het oude buurtschap aan het Laag Spul aan komt te liggen.

Volgens de omwonenden heeft een uitbreiding een grote impact op hun leefomgeving. In een brief aan het college schrijven ze: ‘Velen wonen al van oudsher in dit buitengebied met een agrarisch karakter. Andere bewoners hebben zeer recent ervoor gekozen om hier te gaan leven. Ze hebben toen de structuurvisie geraadpleegd om er zeker van te zijn dat het agrarische karakter van het buurtschap behouden zou blijven.’

'Primair stadium'
Wethouder Jan van de Wiel (CDA) bevestigt dat er over de uitbreiding wordt nagedacht, maar dat die plannen zich nog in een ‘primair stadium’ bevinden. „Het is onze taak als gemeente om bedrijven te faciliteren, maar we zijn bijna door onze industriegronden heen. We hebben nog maar een paar duizend vierkante meters over. Daarom zijn we eind vorig jaar gaan kijken naar de mogelijkheden.”

Tinus is prins van de Haaikneuters
Aan De Keukentafel met Bas en Maaike van Zantvoort
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.