Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • Foto's Optocht Carnaval 2016

Ontvangst Vietnamese delegatie

Afgelopen week hebben we een delegatie ontvangen uit Vietnam. De groep bestond uit 13 personen waaronder ondernemers, overheidsmensen en afgevaardigden van een vereniging van kleine dorpen de zogenaamde “traditional villages”. Deze traditonal villages maken, in de vorm van huisnijverheid, veel toeristische producten die ze beter proberen te promoten

Ze willen daarvoor coöperaties oprichten maar dat is vanuit de overheid niet zomaar toegestaan. Dat was de reden om met een studiereis te zien hoe de coöperaties in Nederland zijn georganiseerd. De Nederlandse NCR (Nationaal Coöperatieve Raad) organiseerde voor hen deze studiereis.

De delegatie was een hele dag te gast in Esbeek. We hebben ze middels een uitgebreide presentatie laten zien hoe wij de leefbaarheid van ons kleine dorp m.b.v. een coöperatieve aanpak organiseren. Samen met hun bezochten we basisschool De Wingerd. Ze waren onder de indruk hoe vriendelijk ze daar werden ontvangen (natuurlijk op de foto met de kinderen en facebook-en met het thuisfront). Daarna hebben we in de Leeuwerik gekeken naar het eerste en tweede startersproject. In Vietnam zijn dergelijke huizen drie maal zo duur dan hier vertelden ze.

Aan de Keukentafel Linda Way
Bijeenkomst Hilverglas grote opkomst
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.