• Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  Dorpsvernieuwingsprijs 2019 voor Esbeek

  "Het meest vernieuwende dorp van Nederland!"

  Meer

 • Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  Ondernemersplatform 'Made in Esbeek'

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Start
 • Jeugdvakantiewerk 30 aug. t/m 1 sept 2016

Ontwerp-bestemmingsplan “Kern Esbeek en bedrijventerrein De Mierbeek”

Burgemeester en Wethouders van Hilvarenbeek maken bekend dat met ingang van vrijdag 29 april 2016 voor iedereen ter inzage ligt, het ontwerp-bestemmingsplan (artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening):

Kern Esbeek en bedrijventerrein De Mierbeek

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende stukken kunnen met ingang van vrijdag 29 april 2016 gedurende zes weken door eenieder ingezien en/of digitaal geraadpleegd worden bij het team Burgerzaken/KCC van het gemeentehuis. Tevens zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente Hilvarenbeek (www.hilvarenbeek.nl). Het bestemmingsplan is daarnaast digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan Kern Esbeek en bedrijventerrein De Mierbeek is consoliderend van aard. Dit houdt in dat

de bestaande situatie, zoals die bij het opstellen van het bestemmingsplan bekend is, is vastgelegd. Dit houdt echter niet in dat de bestaande ruimtelijke situatie voor het plangebied van dit bestemmingsplan voor de aankomende planperiode van tien jaar wordt bevroren. Onnodige starheid van het plan wordt voorkomen. Kleinschalige ruimtelijke ontwikkelingen en veranderingen binnen de bestaande functie zijn in meer of mindere mate wel mogelijk.

Ligging plangebied

Het plangebied omvat de bebouwde kom van de kern Esbeek alsmede het aan de noordzijde daarvan grenzende Sportpark D’n Hondsbosch en het daaraan grenzende bedrijventerrein De Mierbeek.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zijn of haar zienswijze op het plan aan de gemeenteraad kenbaar maken. U heeft de keuze om dat schriftelijk of mondeling te doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Hilvarenbeek, Postbus 3, 5080 AA Hilvarenbeek. Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met de medewerkers van het team Ruimtelijke Ontwikkeling & Vergunningen, bereikbaar via telefoonnummer (013) 505 83 00. Digitale zienswijzen kunnen worden ingediend via het elektronisch formulier “Zienswijze indienen” op onze website www.hilvarenbeek.nl/zienswijze. Via deze digitale indiening van uw zienswijze wordt er gebruik gemaakt van DigiD. Het indienen van zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Hilvarenbeek, 28 april 2016.

Burgemeester en wethouders van Hilvarenbeek,

burgemeester

de heer R.F.I. Palmen

secretaris

Aan De Keukentafel met Yvonne Mutsaers
Aan De Keukentafel met visboer Harold Pistorius
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zondag 12 July 2020
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.