Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • WhatsApp-groep "Veilig Esbeek"

Ontwerp paviljoen natuurbegraafplaats Esbeek bekend ( met video)ESBEEK - Een hoedvormig, houten gebouw met twee verdiepingen, dat deels verscholen ligt in een grasheuvel. Zo zal het ceremoniële paviljoen op natuurbegraafplaats De Utrecht bij Esbeek er uit komen te zien. De naam van het portaal: De 8, het cijfer dat oneindige verbintenis en kracht symboliseert.

Bekijk ook...

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Architecten-En-En uit Eindhoven, en sluit volgens initiatiefneemster Joyce Sengers aan bij de filosofie van haar stichting EEN&AL. "De 8 wordt een baken in het landschap. De heuvel waarop het gebouw ligt, staat symbool voor de drempel die we moeten nemen om tot de fase van rouwverwerking te komen.”

Op de begane grond komt een 'huiskamer' voor bezinning en rust. Op de eerste verdieping komt de ceremoniële ruimte. Sengers hoopt dat het paviljoen er over 2 jaar staat.

Aan De Keukentafel met Janus van Doormaal
Aan de Keukentafel: Kletsaovond 2016 van de Haaikn...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 26 November 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.