• Samenwijs in de kerk

  Samenwijs in de kerk

  "De verbouwing is in volle gang"

  Meer

 • Andreas Schotel Wandelroute

  Andreas Schotel Wandelroute

  "Beleef de harmonie tussen kunst en natuur"

  Meer

 • Made in Esbeek

  Made in Esbeek

  "De kracht van ondernemend Esbeek"

  Meer

 • Start
 • Opvoedcoach Eline Weijers gast in Bikse Talkshow over wifi-generatie 15 februari

"Power the Future" van start

In een volle zaal in Schuttershof is  woensdagavond 12 september de actie "Power the Future" van start gegaan.

Een van de huidige speerpunten van  Coöperatie Esbeek is de energietransitie: hoe kunnen we er in Esbeek voor zorgen dat we in de toekomst verantwoord met energie omgaan? Met Schuttershof willen we een goed voorbeeld geven. In november wordt  door Gemeente Hilvarenbeek op Schuttershof een groot aantal zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen moeten in de energievoorziening van de nieuwe school in de Esbeekse kerk gaan voorzien. Coöperatie Esbeek heeft de daken van Schuttershof daarvoor ter beschikking gesteld,; in ruil daarvoor ontvangt de coöperatie 45%  van de opbrengst. 

Tegelijkertijd echter valt er bij Schuttershof zelf veel te halen qua energiebesparing: de daken van Schuttershof zijn niet of slecht geïsoleerd en zijn bovendien op verschillende punten toe aan onderhoud en renovatie. Nu, vóór het plaatsen van de zonnepanelen, is hét moment om die punten op te pakken. Daarvoor is een aanzienlijke investering nodig, en daarvoor vraagt de coöperatie de participatie van haar leden! Door het uitgeven van nieuwe certificaten zal de investering gefinancierd worden.

Dit alles werd 12 september toegelicht door verschillende sprekers en presentator Jeroen Oerlemans. Aart Wijnen (foto) van Woonconnect lichtte toe hoe het energielabel van woningen en gebouwen in kaart gebracht én verbeterd kan worden. Op ludiek wijze vertelde Aart bovendien welke keuzes we in Esbeek hebben om ons energieverbruik beter in balans te brengen: investeren in de daken en de toekomst van Schuttershof of investeren in een 2 kilometer lange, ondergrondse kameel.. De juiste keuze was natuurlijk zonneklaar. Uiterst serieus maakte Ad van de Wouw de noodzaak van isolatie, renovatie en investeren duidelijk. Roel Hesselmans, penningmeester van de Coöperatie lichtte de uitgifte van certificaten toe. Dat gebeurt onder dezelfde voorwaarden als 10 jaar geleden bij de oprichting van de Esbeekse Coöperatie: alle certificaten (van € 200, € 500, € 1.000, € 2.000 en € 5.000) geven stemrecht binnen de Coöperatie. Over certificaten van € 1.000 en meer wordt een mooie rente van 3% uitgekeerd - een percentage dat bij de bank al lang niet meer betaald wordt.

Tot slot vertelde een panel van Esbekenaren waarom zij de leefbaarheid in Esbeek, juist ook in de toekomst, ontzettend belangrijk vinden. 

Ook investeren in de toekomst van Esbeek? Meer weten over lid worden van de Coöperatie of en investeren in een certificaat? Neem contact op met penningmeester Roel Hesselmans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 013-5044323) of voorzitter Piet Verhoeven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-52377138).

Café Schuttershof levert stroom voor Samenwijs-acc...
Reijrink gaat voor de Global BIM Awards!
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 19 June 2019
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.