Bekijk de film "Sjee, lijm van Esbeek"
  • Start
  • De Brabantse Stijlprijs: Het gezicht van uw omgeving

RAAD VAN STATE MAAKT WEG VRIJ VOOR KOMST NATUURPOORT IN ESBEEK

 

ESBEEK – De familie Huijbregts van restaurant het Landgoed in Esbeek kan aan de slag met de plannen voor een Natuurpoort aan de Groenstraat. De Raad van State heeft vrijwel alle bezwaren van de buren ongegrond verklaard. De gemeente Hilvarenbeek werd alleen gewezen op een kleine, technische fout in het bestemmingsplan, dat makkelijk rechtgezet kan worden.

De familie Huijbregts wil op een perceel tegenover het restaurant een natuurpoort aanleggen. Dat bestaat onder meer uit een informatiecentrum, een bakhuis en groentekas. Ook komt er een parkeerterrein voor zo’n 65 auto’s. De familie Snels, die naast het terrein woont, vreesde voor aantasting van hun privacy en rust. Zij wilden de plannen daarom tegenhouden op in ieder geval inperken.

De Raad van State verklaarde de bezwaren woensdag echter ongegrond. De gemeente moet alleen duidelijker aangeven dat de Natuurpoort een uitbreiding is van het Landgoed, zodat er in de toekomst geen sprake kan zijn van twee afzonderlijke bedrijven.

Tinus is prins van de Haaikneuters
Aan De Keukentafel met Bas en Maaike van Zantvoort
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 29 September 2022
Indien u zich wenst te registreren vul dan aub. de velden voor gebruikersnaam en naam in.

Coöperatie Esbeek wordt gesteund door:

Redactie & Fotografie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor vragen over de Coöperatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webdevelopment: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.